• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Ustvarjalne delavnice z glino
KULTURNO DRUŠTVO AMBRUS,
in
Marjeta Baša, kiparka in oblikovalka keramike


Vse ljubitelje ročnih spretnosti
prijazno vabita k vpisu

na  USTVARJALNE DELAVNICE Z GLINO za vse generacije(otroke in odrasle) za sezono 2012/2013. Delavnice bodo potekale  4-krat mesečno po 2 uri v Kulturnem domu v Ambrusu, od oktobra do junija. Sezono bomo zaključili s skupinsko razstavo 24. junija 2013. V skupini lahko delamo z največ 8-10 udeleženci, zato s prijavami pohitite na tel. 041/938-558 ali e-mail: marjeta.basa@gmail.com . Na tem kontaktu dobite tudi vse ostale informacije.

PRIJAVITE SE LAHKO NA NASLEDNJE TERMINE:
PONEDELJEK   od 19:00 do 21:00 ure        ODRASLI in OTROCI nad 14 let
ČETRTEK          od 19:00 do 21:00 ure        ODRASLI in OTROCI nad 14 let
SOBOTA           od 10:00 do 12:00 ure        OTROCI do 14 let

Skupine bodo oblikovane, če se bo za posamezni termin prijavilo vsaj 6 udeležencev.
Z DELOM PRIČNEMO 1. OKTOBRA!
Vabljeni vsi, željni izobraževanja, ustvarjanja, raziskovanj in prijetnih druženj!


Objavil: Matej, dne: 06.09.2012
Tudi letos tradicionalni ambruški golaž
Proslava ob 22. krajevnem in državnem prazniku se je tudi tokrat odvijala na predvečer državnega praznika, torej v nedeljo, 24. junija, na vaškem igrišču za šolo.

Že od 18. ure dalje si je bilo v prostorih osnovne šole Ambrus moč ogledati letno razstavo keramike udeležencev delavnic, ki jih vodi ga. Marjeta Baša. V uradni del slovesnoti pa so nas tokrat popeljali pevci Mešanega in Moškega pevskega zbora Ambrus. Na pomen in vrednost  omenjenih praznikov sta s svojim govorom spomnila predsednik Krajevne skupnosti Ambrus g. Ciril Šinkovec ter župan občine Ivančna Gorica g. Dušan Strnad. Seveda na prireditvi ni manjkalo plesa in glasbe; dekleta plesne šole Bolero so se predstavile s točko Man plan, zaplesali pa so tudi člani folklorne skupine iz Zagradca.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 02.07.2012
Krajevni praznik
Krajevna skupnost Ambrus in kulturno društvo, vas v sodelovanju z drugimi društvi, že 22 leto zapored vabijo na krajšo kulturno slovesnost, ki se bo odvijala na predvečer in v počastitev državnega in krajevnega praznika, to je v nedeljo, 24.06.2012, na igrišču v Ambrusu.

Prireditev se bo pričela z otvoritvijo letne razstave lončarskih izdelkov, izdelanih izpod ustvarjalnih rok udeležencev delavnic, ki jih vodi ga. Marjeta Baša. Razstava bo na ogled v prostorih osnovne šole od 18.00 ure dalje.

V uradnem delu slovesnosti, ki se bo pričel ob 20.30 uri, vam bodo poskušali nastopajoči preko krajšega kulturnega programa pričarati prijeten večer, prežet z glasbo, plesom in igro, ter vas hkrati opomniti na pomen in vrednost omenjenih praznikov.

Slovesnost se bo zaključila s tradicionalnim in nepogrešljivim golažem, kjer naj bodo dobra volja, prijateljske vezi in zabava vodilo k preostanku tega večera.

Lepo vabljeni torej....

Objavil: Matej, dne: 12.06.2012
Ambrus
Čudovita slika Ambrusa, ambruških vinogradov, cerkvice na Kamnem vrhu in zadaj krajev, ki jih običajno naš pogled ne zaobjame. Vsekakor neobičajna in redko videna perspektiva kraja.
Foto: DavorinObjavil: Matej, dne: 08.06.2012
Vrnitev ambruških igralcev na veliki oder
Po 6 letih se je ambruška dramska skupina na oder vrnila v velikem slogu. Že premierni nastop 26. maja, je dvorano napolnil do zadnjega kotička, pravo presenečenje pa je bila za skupino ponovitev predstave čez teden dni, ko je bila dvorana še bolj polna in so morali celo improvizirati z dodatnimi klopmi.

Kot že rečeno, se je ambruška odrasla dramska skupina že nekaj časa pripravljala na vrnitev na oder, vendar je v zadnjih letih nastop uspelo pripraviti le mladinski skupini. V začetku letošnjega leta pa se je skupina vendarle zbrala ter začela tudi z vajami odlične burke v dveh dejanjih z naslovom Laži zdravnika avtorja Jake Štoke. Komedija, ki so jo ambruški igralci posebej priredili za lokalno občinstvo, je gledalce vseskozi spravljala v smeh ter sigurno nikogar ni pustila hladnega.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 07.06.2012