• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Pravljični večer


Objavil: , dne: 29.10.2017
AMABILE - 2. samostojni koncert


Objavil: , dne: 05.10.2017
Razpis: otroški EX-tempore keramike Ambrus 2017
Razpis 7. OTROŠKEGA EX-TEMPORA KERAMIKE AMBRUS 2017,
z naslovom
»MOZAIK SMO VSI MI«

KDAJ:  sobota, 21. oktober in nedelja, 22. oktober 2017, od 9. do 13. ure
KJE: Kulturni dom Ambrus

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: ni omejeno. Na projektu lahko sodelujejo otroci od 5. do 18. leta starosti. Če bo prijavljenih več otrok, bomo zagotovili dodatne mentorje.

OBRAZLOŽITEV TEME: Izdelovali bomo glinene plošče z odtisi rok, ki jih bomo kasneje umestili v prostor v središču Ambrusa.

PRIJAVNINA:
  Prispevek na posameznika za udeležbo na EX-temporu keramike  je 10,00 EUR.
Plačilo je možno:
-    na račun društva: KD Ambrus, Ambrus 56, 1303 Zagradec, T.R. 02041-0013578059 NLB Ivančna Gorica, , sklic: EX-tempore 2017 ali
-    ob samem prihodu na EX-tempore.

Podrobnosti razpisa, programa in prijavnica se nahajajo v priponki.Objavil: , dne: 03.10.2017
Komedija: Sluga dveh gospodarjev
Gledališka skupina Drzne in lepi vas vabi na komedijo: Sluga dveh gospodarjev.

v nedeljo, 8. 10. 2017, ob 18. uri,
v Kulturnem domu Ambrus.

Po zaroki med hčerko skopuškega trgovca Pantaloneja in sinom dr. Lombardija razburka mirno življenje vrnitev njenega nekdanjega zaročenca in njegovega sluge Truffaldina.
Nekdanji zaročenec je le v moškega preoblečena Beatrice, ki želi po bratovi smrti izterjati denar, zviti, večno lačni sluga pa izkoristi situacijo in začne na skrivaj služiti tudi Torinčanu Florindu Aretusiju, ki se pred roko pravice in v iskanju ljubljene Beatrice zateče v Benetke.
Truffaldino nekaj časa uspešno streže obema gospodarjema, ki celo prenočujeta v isti krčmi...dokler Truffaldino ne začne delati napak, zaradi katerih postane zabavno ...

Režija: Aleksander Bako
Igrajo:
TRUFALDINO: Žan Pajk
BRIGELA: Katja Lampret
ROSAURA: Lucija Žerovnik
LOMBARDI: Klemen Ceglar
BEATRICE: Nina Hauptman
SILVIO: Urh Pirc
FLORINDO: Miha Rogelj
PANTALONE: Peter B. Šekoranja
SMERALDINA: Neža Kralj
LUČ in VIDEO: Robert Dragan, Aleš Tomažin
GLASBENA SPREMLJAVA: Tina Žerovnik

PREVOD: Vesna CelarcObjavil: , dne: 03.10.2017
Nasmeh na obrazu in radost v očeh na Poletnih delavnicah v Ambrusu
Kulturno društvo Ambrus vsako leto pripravi več zanimivih dogodkov za otroke in mladino. Eden od njih so vsekakor tudi že tradicionalne Poletne delavnice in varstvo za otroke, ki so letos potekale od 17. do 21. julija pri lovski koči Ratenca v bližini Ambrusa. Tudi tokrat so odlično uspele.

V ponedeljek zjutraj smo nestrpno pričakovali, kdo vse se nam bo pridružil. Prišlo je 51 radoživih otrok, majhnih in malo večjih, večinoma iz Ambrusa in okolice, nekaj pa tudi od drugod. Krasna in mirna lokacija v osrčju Ratence je bila kot nalašč za tematiko letošnjih Delavnic – GOZDA, seveda –, v povezavi s katero so se skozi ves počitniški teden odvijale različne dejavnosti. Otroci so bili razdeljeni v pet skupin, ki so že prvo dopoldne dobile zanimiva imena – od najmlajših Medvedkov, Dihurčkov, Lenih gob, Gozdnega zraka pa do najstarejših Prašʾčev. Za vsako od skupin, katerih predstavitve so bile prav tako zabavne kot sama poimenovanja, sta skrbela po dva animatorja in skupaj z otroki obiskovala posamezne aktivnosti.


Preberi celotno novico

Objavil: , dne: 28.09.2017