• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Na koncertu vokalne skupine Amabile ambruška dvorana pokala po šivih

V Ambrusu smo v soboto, 29. oktobra znova doživeli čudovit glasbeni presežek. Podarila so nam ga dekleta Vokalne skupine Amabile, skupine, ki deluje v okviru Kulturnega društva Ambrus in v tej zasedbi nastopa manj kot leto dni. Kljub kratkemu času skupnega prepevanja je zasedba nastopila na številnih prireditvah v domačem Ambrusu in tudi drugod, tako na kulturnih prireditvah, kot tudi na porokah. Svoj prvi koncert so pripravile na žužemberškem gradu in nato kot ponovitev še v Ambrusu.Dekleta so mlada in zelo nadarjena, sestri Monika in Manca Hočevar iz Ambrusa ter sestri Polona in Nika Škoda iz Zagradca s svojimi glasbenimi talenti na odru zasijejo kot prave zvezde. Vodja zasedbe je Monika Hočevar, ki na Glasbeni akademiji v Zagrebu študira violončelo. Vse štiri so odlične vokalistke, poleg tega znajo svoje petje pospremiti tudi z igranjem na različne inštrumente, violončelo, violino, prečno flavto, kitaro in klavir. Preplet vsega tega v najlepših svetovnih, jadranskih in slovenskih popevkah v poslušalcu prebudi mnoga čustva in zato prav nikogar ne pustijo ravnodušnega.In tako je bilo tudi na njihovem koncertu v Ambrusu. Nastopili so vsi domači zbori, Moški, Mešani in Otroški pevski zbor Ambrus, preplet pesmi pa je povezovala Sonja Bradač. Na klavirju jih je spremljal Žiga Jernejčič, ki ob igranju daje občutek, da se je stopil z njihovo glasbeno pravljico. Med poslušalci smo lahko opazili ljudi vseh generacij in od vse povsod, prišel je tudi podžupan občine Ivančna Gorica, gospod Tomaž Smole. Dvorana je bila polna do zadnjega kotička in navdušenje je beseda, ki bi opisala ta večer. Med koncertom smo na odru lahko občudovali lepoto glasbe, mladih glasov, veselje, mladost in žar v očeh. Žar, ki te prevzame in ti vedno znova govori, da je življenje lepo.

Polona Hrovat, KD Ambrus


Objavil: Matej, dne: 03.01.2017
Srebrni jubilej Kulturnega društva Ambrus
V soboto 8. Oktobra 2016 je v Ambrusu potekalo slovesno praznovanje 25-letnice delovanja Kulturnega društva Ambrus. Praznovanju so se pridružili tudi številni člani naših kulturnih društev, ki so ta dan prisostvovali tradicionalnemu srečanju kulturnikov občine Ivančna Gorica.

Ta dan je za člane kulturnih društev pripravila Zveza kulturnih društev občine Ivančna Gorica izobraževalne delavnice na temo organizacije prireditev. Vrhunec dneva pa je bila večerna slovesnost na kateri so člani domačega kulturnega društva obeležili srebrni jubilej. V programu so se prestavile vse sekcije društva, ki so dokazale na kako visokem nivoju deluje ambruško kulturno društvo, ki s svojim 25-letnim delovanjem dokazuje svojo povezovalno vlogo in vlogo nosilca družabnega življenja v kraju.

Ob tej priložnosti je zbrane v dvorani kulturnega doma v Ambrusu nagovoril tudi podžupan Tomaž Smole, ki je v imenu župana Dušana Strnada društvu podelil spominski kovanec v podobi občinske znamke Prijetno domače.

25let


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 09.11.2016
Otroški Ex-Tempore keramike
Kulturno društvo Ambrus, likovna sekcija, objavlja razpis 6. otroškega ex-tempora keramike Ambrus 2016, z naslovom »VELIKA FORMA«, ki bo v soboto, 15. in nedeljo, 16. oktobra 2016 od 9. do 13. ure, v kulturnem domu Ambrus. Število udeležencev ni omejeno. Na projektu lahko sodelujejo otroci od 5. do 18. leta starosti. Če bo prijavljenih več otrok, bomo zagotovili dodatne mentorje.

Program, razpis in prijavnico najdete v prilogi.

Vabljeni!

Objavil: Matej, dne: 07.10.2016
25 let KD Ambrus

Kulturno društvo Ambrus Vas vabi na praznovanje
25. obletnice društva
08. 10. 2016 ob 19:00 v Kulturni dom Ambrus.

Prireditev bo ob 19:00, po njej pa druženje in zabaven program s slovenskim novinarjem, radijskim voditeljem in
komikom Sašem Hribarjem.

V sodelovanju z ZKD občine Ivančna Gorica bomo praznovanje združili s
Srečanjem kulturnikov občine Ivančna Gorica.

Hkrati Vas ob tem dogodku vabimo tudi na brezplačne delavnice :

Fotografska delavnica - Ivančna Gorica, 27. 9. 2016, 17:00
Delavnica avdio tehnike - Kulturni dom Ambrus, 7. 10. 2016, 17:00
Delavnica trikov za animacijo otrok - Kulturni dom Ambrus, 7. 10. 2016, 17:00
Delavnica javnega nastopanja - Kulturni dom Ambrus, 8. 10. 2016, 12:00Objavil: Matej, dne: 28.09.2016
Poletne delavnice v Ambrusu
Letos smo v okviru Kulturnega društva Ambrus organizirali že tretje brezplačne poletne delavnice in varstvo za otroke. Ponovno smo se »preselili« v lovsko kočo Ratenca, ki je tako od 25. do 29. julija 2016 postala naš drugi dom ter prostor radoživega otroškega smeha in brezskrbnih igrarij.

Delavnic se je udeležilo kar 53 otrok, starih od štiri do trinajst let, zanje je skozi celoten teden skrbelo 15 animatork z dvema odličnima kuharicama, lepe spomine pa je v svoj objektiv lovil naš fotograf. Otroci so bili razdeljeni v pet starostnih skupin, za katere so si nadeli svoje ime ter se tako prelevili v Zlate cekinčke, Minione, Črne bisere, Sladoledke in 40 °C. Prvi dan je bil namenjen spoznavanju ter ustvarjanju risbic, vodnih pištolic in stekleničk za vodo, pozabili pa nismo niti na izdelovanje zastav, ki so v nadaljnjih dneh spremljale vsako skupino na njenih poteh.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 14.09.2016