• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Rože v puščavi
Za otroško skupino so na ambruški oder stopili tudi mladinci, in sicer v soboto, 11. januarja, in zopet do zadnjega kotička napolnili dvorano kulturnega doma. Sodobna mladinska drama v treh dejanjih Rože v puščavi, avtorja D. M. Larsona, je precej zahtevna predstava, ki pa je bila zares odlično predstavljena s strani mladih ambruških igralcev, med katerimi je bilo kar nekaj takih, ki so celo prvič stali na gledališkem odru, prav za vse pa je bila novost sodelovati v uprizoritvi drame.
Zgodba govori o mladih dekletih, ki vsaka s svojo preteklostjo pristanejo v domu v puščavi, za katerega skrbita zakonca, ki pa se prav tako soočata z marsikaterimi problemi. Različni karakterji, težka otroštva in življenje pod isto streho prinaša številne konflikte, razočaranja, pa tudi veselje, upanje in nova prijateljstva.


Pod režijo sta se tokrat podpisali stara znanka ambruškega odra Maja Tratar in novinka Erika Hrovat. Kot pravita, je bila ideja o mladinski igri že nekaj časa prisotna, saj sta želeli, da bi predstava s tematiko pritegnila predvsem mlade. Igro sta začeli iskati že v začetku lanskega leta, končno pa sta kar na internetu našli zgodbo, ki je bila všeč obema, ki je bila sodobna, vendar imela malo premalo dogajanja, zato sta jo najprej prevedli ter nato še priredili.
Za tako uspešno uprizoritev so seveda v prvi vrsti zaslužni igralci in odlično dodeljene vloge, v katere so se mladi zares vživeli ter svoje like odigrali kot pravi profesionalci. Z vajami so začeli v začetku septembra ter zaradi šolskih obveznosti vadili predvsem ob vikendih. V zadnjem času pred samo premiero se je seveda tudi obseg vaj povečal, kar se je nedvomno obrestovalo. Tako Erika in Maja kot ostala igralska zasedba so s predstavo več kot zadovoljni. Kot pravi Erika, sta z Majo navdušeni nad sposobnostjo mladih igralcev in veseli, da so s premiero dokazali, da znajo odigrati tudi zahtevnejše tekste. Tudi odziv publike je bil enkraten in kljub dramskemu žanru, je prešeren smeh ob odlično zaigranih prizorih večkrat napolnil dvorano.
Tudi mladinska dramska skupina si seveda želi še veliko nastopov, prav kmalu bo verjetno sledila ponovitev v domači dvorani, potem pa na vrsto pridejo tudi gostovanja po okoliških krajih.