• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Razstava keramike

Ambrus, petkov večer, 07. april 2017. Ob 18. uri so otroci PŠ Ambrus pripravili kar obsežen prečudovit kulturni program za mamice in kot uvod v otvoritev že 11. letne razstave keramike v likovni učilnici kulturnega doma. Razstavljena dela so nastala na 6. otroškem EX-temporu keramike 15. in 16. oktobra 2016.

Razstava bo na ogled do vključno 25. aprila 2017, pred in po vsaki prireditvi v dvorani ali po dogovoru na tel.: 041 938 558, med 8. in 19. uro.

Kulturno društvo Ambrus

Marjeta Baša


Objavil: , dne: 11.04.2017
Likovna delavnica za otroke in odrasle
KULTURNO DRUŠTVO AMBRUS,
in
Pavla Jakopič, slikarka

Vas v tednu ljubiteljske kulture prijazno vabita k vpisu
na LIKOVNO DELAVNICO ZA OTROKE IN ODRASLE

Likovno delavnico z naslovom »Moj kraj« bomo organizirali v likovni učilnici Kulturnega doma Ambrus v soboto, 20. maja 2017 od 9. do 12. ure.
Slikalo se bo z akvareli na trdo podlago.
Udeležba je brezplačna, vendar se je na delavnico potrebno prijaviti na tel. 031 274914 ali na e-mail: jakopicpavla@gmail.com
Ves potreben material dobite na sami delavnici.

Vabljeni k vpisu.


Objavil: , dne: 11.04.2017
Kako je Zvezdica Zaspanka ambruške otroke naučila napisati besedo LJUBA
»Zvečer, ko se mi že po malem odpravljamo spat, se na nebu zvezde zbude ...« Tako se začne Zvezdica Zaspanka, ena najbolj znanih pravljic Franeta Milčinskega  ̶  Ježka. In tako se je začel tudi pravljični večer za otroke, ki smo ga ambruški literati pripravili tretjega marca pod zvezdami v Naši mali knjižnici Kulturnega doma v Ambrusu.

Otroke, stare od dveh do osmih let, je skozi pravljico popeljala Polona Hrovat, članica literarne skupine domačega kulturnega društva. Ob njeni odlični interpretaciji so uživali in z zanimanjem poslušali zgodbo o mlajši zvezdici, Zaspanki, ki zamudi v službo in jo boter Mesec zato za kazen pošlje na Zemljo. Tam Zaspanka sreča razbojnika Ceferina, ki ima kamen namesto srca in svoji mami še nikoli ni poslal pisma, saj ne zna napisati besede ljuba, pismo mami pa je, se razume, potrebno začeti z ljuba mama. Ko Zaspanka Ceferina nauči napisati ljubečo besedo, mu začne utripati srce, sama pa se lahko vrne na nebesni svod.  Po prebrani pravljici je sledila še ustvarjalna delavnica, na kateri so otroci izdelali prikupne srebrne zvezdice z zlatimi lasmi ter okrasili zvezdice – piškote in se z njimi posladkali. 

Z Zvezdico Zaspanko ambruški kulturniki nadaljujemo serijo pravljičnih večerov, ki smo jo pričeli ustvarjati decembra lani, ko je med nas prišla legendarna Sapramiška Svetlane Makarovič. Otrokom iz našega kraja in okolice želimo preko tovrstnih večerov predstaviti kvalitetne knjige slovenskih avtorjev in jih navdušiti za branje. Če vas zanima, kdo bo naslednji pravljični junak, ki ga bo pot zanesla v Ambrus, se nam pridružite med jesenskimi počitnicami.Špela Zupančič, KD Ambrus


Objavil: , dne: 04.04.2017
Pustno rajanje v Ambrusu
Na pustno soboto, 25. februarja, se je dvorana Kulturnega doma v Ambrusu spremenila v pravo zbirališče maškar vseh vrst, velikih in majhnih, od blizu in daleč. Potekalo je namreč tradicionalno pustno rajanje, ki ga domače kulturno društvo prireja že vrsto let.

Prve pustne šeme so prišle že ob treh popoldne, ko smo pričeli s pustnim rajanjem, prav kmalu pa jih je bila cela četa. Med nami so bile najrazličnejše živali, princeske, indijanci, junaki iz risank in še mnogi drugi. Nasmejane in klepetave maškare so veliko plesale in se lovile, vmes popile še kozarec soka in se posladkale s slastnimi krofi, nato pa spet razigrano skakale naokrog. Bilo jih je zares veliko, zato je bil izbor najboljših mask še toliko težji. Marljive čebelice, ki so budno spremljale dogajanje in se zabavale z ostalimi pustnimi šemami, so pripravile tudi različne igre ter tako animirale otroke. Pravega rajanja ni brez odlične glasbe, za katero je skrbela cvetoča rožica, fotograf Jan pa je v svoj objektiv lovil pristno otroško veselje. Da je bilo letošnje ambruško pustovanje nekaj posebnega, so se obiskovalci lahko prepričali že takoj, ko so vstopili v dvorano našega doma, saj je bila ta okrašena še posebej lepo, v njej pa sta se bohotili celo dve veliki palmi. Ob tem se zahvaljujem Mihu Hrovatu, ki nam je pomagal pri modeliranju balonov. 

Pustno rajanje nam je tudi letos odlično uspelo. Maškare, velike in majhne, so v druženju z vrstniki ter prijatelji uživale in to je najpomembnejše. Pa še zimo so pregnale, kar tudi ne gre zanemariti.

Špela Zupančič, KD Ambrus


Objavil: , dne: 04.04.2017
Pustno rajanje


Objavil: Matej, dne: 20.02.2017