• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Večer pod kozolcem v Ambrusu
Ambruško kulturno in turistično društvo sta tudi letos skupaj pripravili tradicionalni Večer pod kozolcem z ličkanjem koruze in literarnim večerom. Dogodek je potekal zadnjo septembrsko soboto pod Štcnarjevim kozolcem v Ambrusu.Najbolj zagnani obiskovalci so na prizorišče dogajanja prišli že ob 18.00, ko se je pričelo ličkanje koruze. Čeprav je bila kopica koruznih storžev, ki jih je bilo treba zličkati, velika, je delo s pomočjo številnih pridnih rok ter dobro voljo in zagnanostjo vseh hitro minilo. K temu so zagotovo pripomogla tudi sladka presenečenja, ki so bila skrita med koruzo in so prisotne, še posebej otroke, vabila, da čim prej oličkajo štoke in najdejo želena darilca. Turistično društvo je poskrbelo tudi za okusno in zasluženo malico, ki je okrepčala obiskovalce, – po uspešno opravljenem delu namreč mora slediti likof.
Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 03.11.2020
Večer pod kozolcem 2020


Objavil: Matej, dne: 21.09.2020
10. Otroški Extempore 2020
KDAJ: I. del: sobota, 05. september 2020, od 09. do 13. ure in
II. del: sobota, 12. september 2020, od 09. do 11. ure
(drugo soboto lahko terminsko prilagodimo po želji udeležencev)

KJE: Domačija Baša, Kal 16, 1303 Zagradec

ŠTEVILO UDELEŽENCEV:je zaradi razmer COVID 19  omejeno na 20, zaradi zagotavljanja varnostnih ukrepov. Na projektu lahko sodelujejo otroci od 5. do 18. leta starosti. Izveden bo na prostem.

OBRAZLOŽITEV TEME:
Na I. delu bomo izdelovali posodice, pladnje, broške, magnetke iz gline in s pomočjo odtiskovanja naredili lipov list v glino. Lipov list  je simbol našega Kulturnega društva Ambrus. Le-te bomo posušili in jih odžgali, da jih bomo na II. delu EX-tempora pobarvali s podglazurnimi barvami. V kolikor se bodo otroci strinjali, bomo narejena dela v prihodnosti uporabili za protokolarna darila za potrebe KD Ambrus, v nasprotnem primeru bodo dela samo razstavljena in jih bodo lahko kasneje odnesli domov.

Več podrobnosti in prijavnica se nahaja v priloženi datoteki.


Objavil: Matej, dne: 02.09.2020
Delavnica - Radi imamo kamenčke


Objavil: Matej, dne: 26.08.2020
Ustvarjajmo doma s Pavlo Jakopič
Vsakoletna likovna delavnica je letos potekala malo drugače. Ljubitelji čopičev, barev in platna so ustvarjali doma na temo Drevo. Svoja dela so fotografirali in nam poslali fotografije na elektronski naslov.

Dela smo zbrali v katalogu, ki ga najdete na naslednji povezavi. 

Hvala učiteljicam podružnične šole Ambrus in vsem ustvarjalcem za sodelovanje.Objavil: Matej, dne: 24.06.2020