• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Pravljični večer

Dragi otroci in starši!

Literarna skupina Kulturnega društva Ambrus je za vas pripravila prvi pravljični dogodek v tem letu z namenom, da vam polepša te dni in vas nauči nekaj novega o naravi. Tokrat se bomo podali na prav poseben potep, na katerem se bomo zazrli proti krošnjam dreves in prisluhnili petju ptic. Vljudno vas vabimo, da prisluhnete zgodbi z naslovom Brin in ptičja hišica, ki jo je napisala slovenska pisateljica Tinka Bačič, s čudovitimi ilustracijami pa jo je obogatila Daša Simčič.

Za konec smo vam pripravile ustvarjalno delavnico, ki vas bo naučila, kako pozimi nahraniti lačne pernate prijatelje. Svoje izdelke lahko fotografirate in nam jih pošljete na elektronski naslov info@kd-ambrus.si, mi pa jih bomo objavile na spletni strani Kulturega društva Ambrus. Poleg tega si lahko ogledate še vodnik, s katerim boste prepoznali prav vsako ptico, ki jo srečamo v zgodbi.Želimo vam obilo zabave!


Objavil: Matej, dne: 17.02.2021
Pustno rajanje 2021

Huraaa, prišel je pust okroglih ust! Tudi letos smo dekleta iz Plesne skupine Kulturnega Društva Ambrus za vse otroke in ljudi dobre volje pripravila pustno rajanje. Tokrat v malo drugačni obliki, pa vseeno s polno dobre volje, plesa, smeha in zabave. Vabimo vas, da se oblečete v pustni kostum in sodelujete pri programu. Potrebovali boste le vsak svoj balon, stol, lonček in pa svoje copatke. Po končanem programu nam pošljite fotografije pustnih mask, saj bomo tudi letos nagradili tri najboljše.

Fotografije pustnih mask zbiramo na e-naslovu pustno.rajanje2021@gmail.com do torka, 16. 2. 2021, do 20.00. Poleg fotografije pripišite naslednje podatke: ime in priimek, naslov in starost sodelujočega. Vse fotografije bomo objavili na spletni in Facebook strani KD Ambrus, v sredo, 17. 2. 2021, pa bodo tam objavljeni tudi zmagovalci. Če ne želite, da vaše fotografije objavimo na spletu, nas na to opozorite v e-sporočilu.
Uživajte!
Objavil: Matej, dne: 13.02.2021
SREČANJE S PRAVLJICO ZLATA PTICA

Dragi otroci in starši!

Literarna skupina ambruškega kulturnega društva se je odločila, da tudi letos za vas pripravi jesenski pravljični dogodek. Tokrat v malo drugačni obliki, a s prav takim namenom kot vedno – da vam približa eno od del za otroke iz zakladnice slovenske literature in vas spodbudi k ustvarjanju. Vabimo vas, da si ogledate video in prisluhnete slovenski ljudski pravljici Zlata ptica, ki je ravno pravšnja za ta lep jesenski čas. Pravljica se nahaja v knjigi Slovenske ljudske pravljice, ki jo je ilustrirala Ančka Gošnik-Godec, ob njenih podobah pa boste lahko uživali tudi vi. Na koncu vas čaka še prijetna naloga, zato le poslušajte do konca.  :)Bodite zdravi in uživajte v družbi drug drugega. :)


Objavil: Matej, dne: 06.11.2020
Večer pod kozolcem v Ambrusu
Ambruško kulturno in turistično društvo sta tudi letos skupaj pripravili tradicionalni Večer pod kozolcem z ličkanjem koruze in literarnim večerom. Dogodek je potekal zadnjo septembrsko soboto pod Štcnarjevim kozolcem v Ambrusu.Najbolj zagnani obiskovalci so na prizorišče dogajanja prišli že ob 18.00, ko se je pričelo ličkanje koruze. Čeprav je bila kopica koruznih storžev, ki jih je bilo treba zličkati, velika, je delo s pomočjo številnih pridnih rok ter dobro voljo in zagnanostjo vseh hitro minilo. K temu so zagotovo pripomogla tudi sladka presenečenja, ki so bila skrita med koruzo in so prisotne, še posebej otroke, vabila, da čim prej oličkajo štoke in najdejo želena darilca. Turistično društvo je poskrbelo tudi za okusno in zasluženo malico, ki je okrepčala obiskovalce, – po uspešno opravljenem delu namreč mora slediti likof.
Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 03.11.2020
Večer pod kozolcem 2020


Objavil: Matej, dne: 21.09.2020