• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Ustvarjajmo doma s Pavlo Jakopič
Vsakoletna likovna delavnica je letos potekala malo drugače. Ljubitelji čopičev, barev in platna so ustvarjali doma na temo Drevo. Svoja dela so fotografirali in nam poslali fotografije na elektronski naslov.

Dela smo zbrali v katalogu, ki ga najdete na naslednji povezavi. 

Hvala učiteljicam podružnične šole Ambrus in vsem ustvarjalcem za sodelovanje.Objavil: Matej, dne: 24.06.2020
OBVESTILO GLEDE POLETNIH DELAVNIC 2020
Dragi otroci in starši!

Verjamemo, da se mnogi od vas sprašujete, kaj bo z letošnjimi Poletnimi delavnicami. Animatorji smo se po premisleku odločli, da delavnic letos ne bomo izvedli. Glede na ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusne bolezni COVID-19, predvsem tiste, ki trenutno veljajo v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, namreč ne moremo zagotoviti potrebnih in priporočljivih pogojev za varnost vseh udeležencev. Posledično tudi ne moremo zagotoviti, da bi delavnice potekale za toliko otrok in na tak načn, kot si želimo. Upamo, da odločitev razumete. Želimo si, da se prihodnje leto ponovno srečamo na Poletnih delavnicah in skupaj preživimo prijeten počtniški teden. 

Lepo se imejte!
Animatorji 

Objavil: Matej, dne: 12.06.2020
Ustvarjamo doma s Pavlo Jakopič
Lepo vabljeni k sodelovanju pri likovni delavnici z naslovom Drevo.
Zaradi aktualnih razmer bomo tokrat ustvarjali doma.

Slikate lahko drevo v vseh življenskih obdobjih, njegove dele (lubje, veje, korenine, skorjo,…) ali več njih, združenih v gozd. Drevo je lahko tudi surovina za različna glasbila. Dovoljene so vse tehnike: slikanje, skica, grafika, mešana tehnika. Skratka, izbira je vaša - prepustite se domišliji.
Vaše ustvarjalne izdelke poslikajte in jih pošljite skupaj s prijavnico po elektronski pošti na naslov info@kd-ambrus.si  najkasneje do konca maja.
Vaše stvaritve bomo zbrali v digitalnem katalogu, ki ga bomo predstavili na portalih za kulturo in socialnih omrežjih.
V kolikor potrebujete dodatna pojasnila, ali imate še kakšna vprašanja, lahko kontaktirate Pavlo Jakopič na telefonsko številko 031/274 914

Vsem sodelujočim želimo veliko užitkov in ustvarjalnosti. Prijavnico najdete v priponki.
KD AmbrusObjavil: Matej, dne: 15.05.2020
Čak, nori so! Pa so res?

Ko se je v Ambrusu rodila ideja o celovečernem filmu smo mislili, da je to na meji verjetnega in da so mogoče res malo nori. Ekipa je z navdušenjem razlagala o podvigu, ki je pred njimi. Med poletnimi počitnicami se je pričelo snemanje in s projektom je živela cela dolina. Po ulicah so krajani z nasmeški na obrazih spremljali, spodbujali in bodrili filmsko ekipo. Ko se je poletje prevesilo v jesen smo že vsi nestrpno pričakovali in spraševali kdaj? Končno smo dočakali dan, ko bomo lahko na velikem platnu spremljali zgodbo, katero smo tako nestrpno pričakovali. Prvo uprizoritev smo lahko videli prav na dan slovenskega kulturnega praznika. Dvorana se je polnila, kamere so bile postavljene in ko je napočil čas, nam je zagodla tehnika. Mi smo neustrašni in smo ukrotili tudi njo. Nekaj minut čez osmo uro zvečer smo zaslišali zvok znanih glasov in na velikem platnu zagledali znane obraze. Polna dvorana se je z navdušenjem vživela v film in neizmerno uživala.


Podvig, ki je na dan kulturnega praznika napolnil ambruško dvorano je nastal pod okriljem Kulturnega društva Ambrus, Otroške dramske skupine. Vse zasluge, da se je projekt prevesil z norega v genialno ima Sašo Tratar, ki je idejo speljal do realizacije. 


Film govori o odnosu mularije z vikendašem, ki jim postavlja svoja pravila. Scenarij in režija je filmski prvenec Saša Tratarja.

Kamero sta prevzela Tomaž Šantl in Hanna Jüta Kozar, Tomaž Šantl se je podpisal tudi pod montažo. Odlično glasbo, ki je filmu vdihnila pristno domačnost je posodil lokalni glasbeni umetnik Boštjan Uršič, ki ga bolje poznamo pod umetniškim imenom Hanibal.


V ambruški dolini smo dokazali, da znamo premikati meje verjetnega in mogoče še tako nore ideje se lahko prevesijo v genialne stvaritve. Za vse, ki se sprašujete ali bomo lahko priča podobnemu projektu, naj vam razkrijem, da se šuštlja o nadaljevanju...


 KD Ambrus

Maja Tratar


Objavil: Matej, dne: 11.02.2020
Čak, nori so!
KD Ambrus predstavlja celovečerni mladinski film ČAK, NORI SO v izvedbi  Otroške dramske skupine  Ambrus.

Predpremiera: sobota, 08.02.2020 ob 20:00ih. Po predpremieri koncert rock skupine Astrid Lindgren

Premiera: nedelja, 09.02.2020 ob 17:00ih

KD AMBRUS predstavlja prvi celovečerni mladinski film z naslovom ČAK, NORI SO

Film je komedija -  parodija, ki govori o odnosu mularije z vikendašem, ki jim postavlja svoja pravila. Scenarij in režija je filmski prvenec Saša Tratarja, ki ga je ustvaril skupaj z Otroško dramsko skupino Ambrus. Kamero sta prevzela Tomaž Šantl in Hanna Jüta, Tomaž Šantl pa se je podpisal tudi pod montažo.Objavil: Matej, dne: 05.02.2020