• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Kulturni dnevi v Ambrusu

Objavil: Matej, dne: 05.02.2023
OPZ Ambrus praznoval 10. rojstni dan
Pevke in pevci Otroškega pevskega zbora Ambrus so praznovali 10. obletnico delovanja. Z njimi smo se ob tem velikem jubileju poveselili na prisrčnem koncertu, ki so ga za nas pripravili v petek, 21. oktobra.
OPZ Ambrus deluje pod vodstvom zborovodkinje Monike Tekavčič že od leta 2010. Zbor s svojim  prepevanjem lepša številne prireditve in koncerte v Ambrusu ter v domači župniji redno bogati tudi bogoslužje. Izmed vseh prireditev pa so se mladi pevci gotovo najbolj veselili svojega koncerta ob 10. obletnici delovanja, ki naj bi ga praznovali že leta 2020. Takrat zaradi pandemije praznovanje ni bilo mogoče, je pa bilo zato tokrat toliko bolj veselo.  Najmlajši ambruški pevci so nam pričarali zares čudovit večer poln veselja in navihane mladostniške radosti. Med koncertom so se v dvorani prepletale najrazličnejše melodije-od tistih nežnih, ki ti pobožajo dušo, do najbolj razigranih, ob katerih bi vsak v trenutku zaplesal. Zbor je skozi večer na klavirju spremljala Mojca Zajc.
Koncert pa ni bil le glasbeno obarvan. Pevci so namreč s pomočjo Maje Tratar pripravili igrive točke, ki so se zvrstile tekom večera. V eni izmed točk zborovodkinja Monika ni našla skupnega jezika z nastopajočimi. Na zanimivem intervjuju, ki ga je vodila Enya Zupančič je tako odgovarjala v Latovščini. Da pa smo jo lahko razumeli, in se ob njenih odgovorih srčno nasmejali, je imela ob sebi ves čas prevajalko Niko Perko. Člani OPZ so želeli v svoje praznovanje vključiti prav vse obiskovalce, zato so pripravili kviz, ki sta ga vodili Ajda in Lara Bradač.  Kdor je na zastavljeno vprašanje odgovoril pravilno je prejel nagrado, ostali pa smo izvedeli veliko novega o zboru… Si lahko predstavljate, da je bila Monika stara le 14 let, ko je začela učiti pevski zbor?  Monika pa poleg otroškega pevskega zbora uči tudi igranje različnih inštrumentov in vedno znova navdušuje mlade ljubitelje glasbe. Na koncertu sta nam na klavir zaigrali dve njeni učenki, Julija Hočevar in Ema Zavrl.
>>Vsak od nas je pisatelj svoje lastne zgodbe,<< pravi znan citat. Prav posebno ABC zgodbo pa so skupaj napisali vsi člani zbora. Njihove povedi so si sledile po abecednem vrstnem redu. Tako so se pevci predstavili publiki ter se obenem zahvalili zborovodkinji za ves njen trud. V zahvalo pa so ji podelili čudovit šopek pisanih rožic iz blaga. Zbrane je nato nagovorila tudi predsednica Kulturnega društva Ambrus, Maja Tratar, in čestitala zboru ob njihovem jubileju. Vse obiskovalce je povabila, da zboru skupaj zapojemo ob njihovem jubileju, praznovanje pa ne bi bilo pravo niti brez torte in svečk.
Mladi ambruški pevci so nam ponovno pokazali svojo ljubezen do glasbe, ki jo vedno znova izražajo s svojo mladostniško igrivostjo in iskrivimi nasmehi. Skupaj so vsem obiskovalcem pričarali čudovit večer. Naj bo takih v prihodnje še veliko.
                       
        
Tanja Škufca, KD Ambrus

Objavil: Matej, dne: 22.11.2022
Priprava na adventne venčke


Objavil: Matej, dne: 19.10.2022
Praznovanje 10. rojstnega dne OPZ Ambrus

Objavil: Matej, dne: 19.10.2022
Vikend delavnica z glino za otroke in odrasle
Kulturno društvo Ambrus
in
Marjeta Baša, unikatna oblikovalka
Vas prijazno vabita k vpisu na VIKEND DELAVNICO z glino ZA OTROKE IN ODRASLE

Vikend delavnico bomo organizirali v likovni učilnici kulturnega doma v Ambrusu, v soboto, 29.10, in v nedeljo, 30.10.2022, od 10. do 12. ure.

Izdelovali bomo glinene angelčke, ki jih nameravamo uporabiti za obdaritev starejših za novo leto.
Udeležba je brezplačna, ker bo stroške delavnice krilo društvo in Krajevna skupnost Ambrus.
Zaradi samega načina dela je število udeležencev omejeno, zato se je na delavnico potrebno prijaviti

na tel. 041/938-558 ali na e-mail: marjeta.basa@gmail.com
Ves potreben material dobite na sami delavnici. Predznanje ni potrebno.

Vabljeni k vpisu.

Objavil: Matej, dne: 19.10.2022