• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
V Ambrusu praznovali krajevni praznik
24. junija je v Ambrusu, na igrišču poleg šole, potekala kulturna prireditev, s katero so krajani Ambrusa in okoliških vasi proslavili krajevni praznik, in se obenem spominjali dne, ko je Slovenija postala samostojna država. Že vse od osamosvojitve leta 1991, se krajani Ambrusa vsako leto zberejo na predvečer dneva državnosti. Skupaj se spominjajo dne, ko je Slovenija stopila na pot samostojnosti in smo Slovenci dokazali, da nam je resnično mar za svojo domovino. Tudi letos ni bilo nič drugače.Prireditev je organizirala Krajevna skupnost Ambrus v sodelovanju s kulturnim, gasilskim in turističnim društvom, ki delujejo v kraju. Dogodek sta vodili Maša Žnidaršič in Tanja Škufca, s svojim nastopom pa so ga obogatili Moški pevski zbor Ambrus, Plesna skupina in Benjamin Miklič, ki je zaigral na harmoniko. Prisotne sta nagovorila tudi župan Občine Ivančna Gorica, gospod Dušan Strnad in predstavnik Krajevne skupnosti Ambrus, gospod Florjan Perko. Obiskovalci so si lahko na igrišču ogledali razstavo slik, ki so nastale na likovni delavnici z naslovom Fasada, posvečeni Plečnikovemu letu. Po končani kulturni prireditvi je sledila še tradicionalna pogostitev z golažem, ki so ga pripravili kuharji iz Ambrusa. Praznični večer je priložnost, da se krajani Ambrusa skupaj poveselijo in ohranjajo dolgoletno tradicijo. S tem dokazujejo, koliko jim pomenijo domači kraj, lepa beseda, slovenska pesem in naša domovina. Naj bo takih priložnosti čim več.

Objavil: Matej, dne: 17.07.2022
Poletne delavnice 2022
Letošnje delavnice bodo potekale v tednu med 25. in 29. julijem. Projekt se bo odvijal v Ambrusu (v okolici kulturnega doma in na Štˈcnarjevem ranču). Namenjen je otrokom od 4. do 14. leta starosti.  

Ustvarjanje, ples, petje, igranje, druženje s prijatelji ... Vse to in še več nas čaka na Poletnih delavnicah. Upamo, da se nam pridružite. Delavnice se bodo pričele ob 8.30 z jutranjo telovadbo in končale ob 15.00. Pred delavnicami in po njih bo organizirano tudi varstvo za otroke, ki ga potrebujejo. Otroci bodo vsak dan dobili malico in kosilo, udeleženci jutranjega varstva pa tudi zajtrk. Delavnice so brezplačne, dobrodošli so prostovoljni prispevki.

Projekt bomo izvedli ob upoštevanju ukrepov in priporočil NIJZ-ja za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. Vse dejavnosti bomo poskušali izpeljati na prostem (v primeru dežja bodo potekale v kulturnem domu).

Otroke lahko prijavite tako, da natisnete prijavnico, ki jo najdete na spletni strani KD Ambrus (http://www.kd-ambrus.si), jo izpolnite, skenirate ali fotografirate in jo pošljete na elektronski naslov poletne.delavnice.ambrus@gmail.com. Prijave zbiramo do 18. julija, vendar s prijavami ne odlašajte, saj bomo na delavnice sprejeli največ 60 otrok. Za dodatne informacije lahko kontaktirate Tejo Bavdek na telefonsko številko 041 808 739.

Se vidimo!

Objavil: Matej, dne: 16.05.2022
Likovna delavnica za otroke in odrasle
KULTURNO DRUŠTVO AMBRUS,
www.kd-ambrus.si
in
Pavla Jakopič, slikarka

Vas v tednu ljubiteljske kulture prijazno vabita k vpisu
na LIKOVNO DELAVNICO ZA OTROKE IN ODRASLE

Likovno delavnico z naslovom »FASADA« bomo organizirali v likovni učilnici Kulturnega doma Ambrus v soboto, 21. maja 2022 od 9. do 12. ure.
Slikalo se bo z akvareli na trdo podlago.
Udeležba je brezplačna, vendar se je na delavnico potrebno prijaviti na tel. 031 274 914 ali na e-mail: jakopicpavla @gmail.com
Ves potreben material dobite na sami delavnici.

Vabljeni k vpisu.


Objavil: Matej, dne: 16.05.2022
16. razstava keramike - spletni katalog
Razstava je trajno umeščena v Park kulture v Ambrusu. 

Spletni katalog je na voljo na:

Objavil: Matej, dne: 24.04.2022
Kultura cveti med nami


Objavil: Matej, dne: 08.03.2022