• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Ustvarjalne delavnice
KULTURNO DRUŠTVO AMBRUS

vas obvešča,

da  v ponedeljek, 3. oktobra 2016, ob 19. uri
 začenjamo novo sezono

USTVARJALNIH  DELAVNIC Z GLINO.

Namenjene so populaciji od 14 do 100 let in ne zahtevajo predznanja. Že 11. leto bodo potekale 4-krat mesečno po 2 uri, v zgornjih prostorih Kulturnega doma v Ambrusu, od oktobra do junija. Sezono bomo zaključili s skupinsko razstavo.

Prijave so možne pri mentorici, Marjeti Baša na tel. 041/938-558 ali e-mail: marjeta.basa@gmail.com. Na tem kontaktu, in na spletni strani društva, dobite tudi vse ostale informacije.

Vabljeni vsi ljubitelji gline in keramike, ročnih spretnosti, raziskovanj in prijetnih druženj, kjer se bo ustvarjalo izdelke zase, družino, prijatelje …

DOBRODOŠLI!Objavil: Matej, dne: 30.08.2016
Razstava keramike
Vabilo

Objavil: Matej, dne: 02.07.2016
Predstava Ah, ti najstniki
najstniki

Objavil: Matej, dne: 14.06.2016
Moški pevski zbor Ambrus prepeva že 25 let
Tista pomladna sobota, 14. maja 2016, je bila za vse Ambrušane, še posebej pa za člane Moškega pevskega zbora Ambrus, poseben dan. Praznovali so namreč 25. obletnico svojega delovanja, ki so jo ovekovečili s slavnostnim koncertom v domačem kulturnem domu.

MoPZ Ambrus je zbor z bogato tradicijo, raznolikim repertoarjem ter zanosa in radosti polnim nastopom. V letu, ko smo Slovenci dobili svojo državo, se je zbralo osem zagnanih domačinov, željnih skupnega prepevanja, in osnovalo Ambruški oktet, kasnejši MoPZ Ambrus. V zboru, ki ga že od samega začetka vodi Ciril Hočevar, danes prepeva trinajst fantov in mož, ki zaznamujejo skorajda vsak dogodek v naši krajevni skupnosti.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 28.05.2016
Razstava na prostem umetnice Pavle Jakopič
V soboto popoldne, 21. maja 2016, smo se na Starini pri Ambrusu zbrali številni ljubitelji likovnih umetnin. Umetnica Pavla Jakopič Pav'lca je na vrtu svoje domačije postavila že svojo drugo samostojno likovno razstavo.

Pavla Jakopič Pav'lca se je rodila v vasi Čadraže pri Šentjerneju. Že kot majhno dekletce se je navdušila nad ustvarjanjem, še posebej nad risanjem, ki je postalo njena velika ljubezen za vse življenje. Pot jo je kasneje zanesla v Ljubljano, kjer je spoznala svojega moža Vlada. Srečno naključje ju je nekoč pripeljalo na Starinarjevo domačijo  ̶  prelep košček skrivnostne, a opojne suhokranjske zemlje  ̶ , ki sta ga kmalu posvojila in jima je sprva predstavljal le prostor za oddih, po upokojitvi pa je postal njun čisto pravi dom.

Vedno nasmejana Pav'lca je vsestranska umetnica  ̶  recitatorka, pevka v MePZ Ambrus, predvsem pa likovnica. Znanje slikarskih tehnik je pridobila in nadgradila na Univerzi za tretje življenjsko obdobje pri akademskem slikarju Todorčeu Antanasovu. Razstava olj na platnu in akvarelov, ki jo je slikarka v Tednu ljubiteljske kulture pripravila v sodelovanju s Kulturnim društvom Ambrus, je bila že njena druga samostojna razstava; prvič je razstavljala pred petimi leti. V kratkem kulturnem programu ob odprtju razstave je številne obiskovalce nagovorila Polona Hrovat in orisala umetničino pot. Pav'lca nas je z deklamacijo pesmi dolenjskega pesnika Severina Šalija spomnila na lepote ljube reke Krke, ki ji je vedno znova vir likovnega navdiha. Zasanjane melodije violončela, na katerega je muzicirala Monika Hočevar, so bile odlična spremljava razstavljenim Pavličinim umetninam  ̶  razkošnemu blagozvočju upodobljenih krajin, cvetja, ljudi in živali.

Likovna razstava umetnice Pavle Jakopič Pav'lce je bila izredno lep dogodek. Verjamem, da bo umetnica čez kakšno leto v cvetočem, s soncem obsijanem Jakopičevem vrtu ponovno razprostrla platna in nas očarala.

Špela Zupančič


Objavil: Matej, dne: 28.05.2016