• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Sankanje 2013
Po obilici snega je v nedeljo, 10. februarja, tudi v Ambrusu prišlo na vrsto sankanje za otroke, mladino in mlade po srcu. Sankanja v organizaciji PGD in ŠD Ambrus, se je udeležilo lepo število krajanov, ki so sončno nedeljsko popoldne preživeli na bližnjem hribu pri Izaku. Najzanimivejše spuste si lahko pogledate spodaj.Objavil: Matej, dne: 20.02.2013
Obtoženi volk
V nedeljo, 9. decembra smo prisostvovali zaslišanju volka, ki mu sodijo zaradi krvoločnega zločina, ki se je zgodil v babičini hiši. Enodejanko Žarka Petana Obtoženi volk sta režirali znanka ambruškega odra Maja Tratar in novinka Ksenija Muhič. "Precej težko je dobiti dobro igro za nekaj vmes med otroci in mladino. Igra Obtoženi Volk je bila nama z Majo všeč, tako, da sva hitro začele razmišljati o igralcih. Pri zbiranju igre smo gledale tudi na to, koliko igralcev je potrebnih in kakšno je razmerje med fanti in dekleti, saj je fante precej težje privabiti k igranju", razlaga Ksenija. Pravi tudi, da je bilo nekaj igralcev povsem novih, nekaj pa jih je izkušnje z igranjem že imelo.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 17.01.2013
Jubilejni koncert Mešanega pevskega zbora Ambrus
V soboto, 22. decembra je Mešani pevski zbor Ambrus pripravil jubilejni koncert ob 10. obletnici delovanja zbora. Kot običajno so pevci in pevke v dvorano kulturnega doma v Ambrusu privabili zares številčno publiko, ki je zapolnila tudi zadnja stojišča v dvorani.

Koncert so ambruški pevci odprli s kratko predstavitvijo začetkov delovanja zbora, ko so se Moškemu pevskemu zboru počasi pridružile tudi žene in dekleta. Kot Mešani pevski zbor so se prvič predstavili v aprilu leta 2002. Trenutno zbor pod vodstvom Cirila Hočevarja šteje preko 30 pevk in pevcev, izmed katerih je bilo na koncertu kar nekaj takih, ki so za svoje delovanje v pevskih zborih prejeli priznanja za večletno pevsko udejstvovanje.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 17.01.2013
Koga se strah boji?
Zgodbo o velikem Strahu, ki straši štiri gozdne prijatelje, so nam mladi igralci na ambruškem odru premierno zaigrali v nedeljo, 23. decembra. Gre za zgodbo o ponosni in samovšečni rački, ki skuša svojo prijateljico miško prepričati, da strahu ni. Pa vendar pred njim trepetajo vsi živalski prijatelji. Kaj kmalu pa tudi veliki Strah spozna moč pravega prijateljstva in medsebojnega zaupanja, saj se malim živalim ne upa približati, ko le-ti s pomočjo polžka končno le premagajo strah. Preprosta zgodba govori o strahu, ki ga vsak od nas nosi v sebi ter ga lahko premaga šele, ko si ga prizna in mu odkrito pogleda v oči.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 17.01.2013
Božični koncert
Vabljeni na božični koncert, ki bo v nedeljo, 20.1.2013 ob 17. uri v cerkvi sv. Jerneja v Ambrusu. Nastopali bodo: Mešani pevski zbor, Moški pevski zbor, Otroški pevski zbor in gostje Klavirski trio MTV

Objavil: , dne: 16.01.2013