• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
DogodeK. Kdo in kaj je pisal v in o Ambrusu
Kulturno društvo Ambrus vas v počastitev slovenskega kulturnega praznika vabi na literarni večer, v ponedeljek, 7.2.2011, ob 19. uri v kulturni dom. To bo drugi dogodek, ki ga društvo za vas pripravlja v okviru svoje 20. obletnice delovanja. Večer ima naslov KDO IN KAJ JE PISAL V IN O AMBRUSU. Predstvaili bomo tudi zbornik o svojem dvajsetletnem ustvarjanju. Večer bodo popestrili gostje: gospa Marija Samec in Andrejka Miše-Glavan ter Moški pevski zbor. Vabljeni v našo družbo!

Objavil: Matej, dne: 20.03.2011
Otvoritev kiparske razstave

V soboto, 22. januarja 2011, ste ob 19. uri vljudno vabljeni na otvoritev kiparske razstave Marjete Baša. Prireditev bo potekala v dvorani Kulturnega doma v Ambrusu. Popestrili jo bodo Mešani pevski zbor Ambrus, Špela Zupančič na klarinetu in Monika Hočevar na violončelu.

Razstavo si boste lahko ogledali v soboto, 22. janiurja, od 19. do 22. ure ter v nedeljo, 23. januarja, med 10. in 18. uro.

Več o delu ustvarjalke si lahko preberete v nadaljevanju.


Objavil: Matej, dne: 20.03.2011
Prihaja Matjaž Javšnik

KD Ambrus je v okviru prireditev v prazničnem decembru v goste povabilo tudi igralca Matjaža Javšnika.

Nastopil bo v torek, 21.12.2010 ob 18. uri s svojo monokomedijo z naslovom OD BOGA POSLAN.

Pridružite se nam, vabi vas KD Ambrus!

 

Vstopnina 5 €.


Objavil: Matej, dne: 20.03.2011
Razstava likovnih del in božični bazar
KULTURNO DRUŠTVO AMBRUS vas in vaše prijatelje vljudno vabimo v nedeljo, 19. decembra 2010, od 8. do 13. ure v Kulturni dom Ambrus na RAZSTAVO LIKOVNIH DEL 1. Otroškega EX-tempora keramike z naslovom »RADI ŽIVIMO V OHRANJENI NARAVI«. Za več informacij kliknite preberite več.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 20.03.2011
Otroški EX-TEMPORE keramike
Marjeta Baša, kiparka in oblikovalka unikatne keramike iz Kala pri Ambrusu, je 20. in 21. novembra 2010 organizirala 1.otroški ex-tempore keramike, z delovnim naslovom »RADI ŽIVIMO V OHRANJENI NARAVI. Dvodnevno vrenje idej naših šolarjev se je dogajalo v učilnici Kulturnega doma v Ambrusu. S pomočjo izpostave JSKD v Ivančni Gorici je povabila otroke osnovnih in srednjih šol občin Dobrepolje, Grosuplje in Ivančna Gorica.

EX-tempora se je udeležilo 10 učencev, in sicer iz OŠ Louisa Adamiča Grosuplje (Nika Devetak), OŠ Krka (Pia Škufca in Benjamin Fink) in najbolj številčno iz OŠ Ambrus (Gregor in Matevž Perko, Nina Novak, Sara Novak, Nika Miklič, Žan Hren in Cene Župančič). Izdelki – vsi polžki, medvedki, metulji, drevesa, ptiči, lončki, kipi se sedaj sušijo in čakajo peko.

Razstava izdelkov bo 19.12.2010. Vse ostale podrobnosti še sledijo.

Pripravila: Marjeta Baša

Objavil: Matej, dne: 20.03.2011