• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Kje je meja
Kultrumo društvo Ambrus v sodelovanju z Kulturnim društvom Tuhinj, to soboto, 23.2.2013 ob 19.00 uri, vabi na predstavo v Ambrus.

Kulturno društvo Tuhinj je bilo ustanovljeno leta 1952 in je lansko leto praznovalo 60 letnico obstoja. Amaterska dramska skupina vsako leto pripravi premiero gledališke predstave, s katero gostuje po krajih širom Slovenije. Večkrat pa v goste povabi tudi druga amaterska gledališča kakor tudi profesionalne predstave. Tako je leta 2010 v Kulturni dvorani na Lazah gostovala Slovenska amaterska gledališka skupina iz Buenos Airesa v Argentini. S strani vodstva gostujoče skupine je prišlo povabilo, da v prihodnosti gostovanje vrnemo. Zadnja leta je zorela ideja o izvedbi projekta gostovanja preko luže. V letu 2012 smo prejeli tudi uradno povabilo Društva Zedinjena Slovenija iz Argentine in se odločili, da povabilo sprejmemo. Z veseloigro KJE JEMEJA s pesmijo ter plesom na gostovanje v Buenos Aires in okolico odpotujemo v avgustu tega leta.

Enodejanko »Kje je meja« je napisal Josip Ogrinec, s spremljevalnimi teksti (pesmimi) pa kasneje dopolnil Marijan Belina. Dogajanje je postavljeno ob mejo med domačiji sosedov Križa in Kraža. Na hudomušen način predstavlja značilno slovensko pravdarsko strast za ped zemlje, aktualno še danes čeprav je igra nastala že leta 1876.

 Veseloigra s pesmijo in plesom

KJE JE MEJA

sobota 23.2. 2013 ob 19.00

v kulturnem domu Ambrus

Vabljeni!


Objavil: Matej, dne: 20.02.2013
Sankanje 2013
Po obilici snega je v nedeljo, 10. februarja, tudi v Ambrusu prišlo na vrsto sankanje za otroke, mladino in mlade po srcu. Sankanja v organizaciji PGD in ŠD Ambrus, se je udeležilo lepo število krajanov, ki so sončno nedeljsko popoldne preživeli na bližnjem hribu pri Izaku. Najzanimivejše spuste si lahko pogledate spodaj.Objavil: Matej, dne: 20.02.2013
Obtoženi volk
V nedeljo, 9. decembra smo prisostvovali zaslišanju volka, ki mu sodijo zaradi krvoločnega zločina, ki se je zgodil v babičini hiši. Enodejanko Žarka Petana Obtoženi volk sta režirali znanka ambruškega odra Maja Tratar in novinka Ksenija Muhič. "Precej težko je dobiti dobro igro za nekaj vmes med otroci in mladino. Igra Obtoženi Volk je bila nama z Majo všeč, tako, da sva hitro začele razmišljati o igralcih. Pri zbiranju igre smo gledale tudi na to, koliko igralcev je potrebnih in kakšno je razmerje med fanti in dekleti, saj je fante precej težje privabiti k igranju", razlaga Ksenija. Pravi tudi, da je bilo nekaj igralcev povsem novih, nekaj pa jih je izkušnje z igranjem že imelo.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 17.01.2013
Jubilejni koncert Mešanega pevskega zbora Ambrus
V soboto, 22. decembra je Mešani pevski zbor Ambrus pripravil jubilejni koncert ob 10. obletnici delovanja zbora. Kot običajno so pevci in pevke v dvorano kulturnega doma v Ambrusu privabili zares številčno publiko, ki je zapolnila tudi zadnja stojišča v dvorani.

Koncert so ambruški pevci odprli s kratko predstavitvijo začetkov delovanja zbora, ko so se Moškemu pevskemu zboru počasi pridružile tudi žene in dekleta. Kot Mešani pevski zbor so se prvič predstavili v aprilu leta 2002. Trenutno zbor pod vodstvom Cirila Hočevarja šteje preko 30 pevk in pevcev, izmed katerih je bilo na koncertu kar nekaj takih, ki so za svoje delovanje v pevskih zborih prejeli priznanja za večletno pevsko udejstvovanje.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 17.01.2013
Koga se strah boji?
Zgodbo o velikem Strahu, ki straši štiri gozdne prijatelje, so nam mladi igralci na ambruškem odru premierno zaigrali v nedeljo, 23. decembra. Gre za zgodbo o ponosni in samovšečni rački, ki skuša svojo prijateljico miško prepričati, da strahu ni. Pa vendar pred njim trepetajo vsi živalski prijatelji. Kaj kmalu pa tudi veliki Strah spozna moč pravega prijateljstva in medsebojnega zaupanja, saj se malim živalim ne upa približati, ko le-ti s pomočjo polžka končno le premagajo strah. Preprosta zgodba govori o strahu, ki ga vsak od nas nosi v sebi ter ga lahko premaga šele, ko si ga prizna in mu odkrito pogleda v oči.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 17.01.2013