• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Noro nori norci v Ambrusu
Ambruški kulturni dom so v soboto, 22. aprila, zavzeli norci. V goste so namreč prišli člani Mladinske gledališke skupine Kulturnega društva Josip Jurčič Mujava in se predstavili z uprizoritvijo igre Noro nori norci.

Igra, ki jo je napisal Jurij Švajncer, je pravzaprav igra v igri. Govori namreč o vaškem veljaku,  ki najame skupino posebnežev, s katerimi želi pripraviti odmevno predstavo in z njo na hitro obogateti, načrt pa mu ne uspe, saj norci spoznajo njegovo namero in se mu postavijo po robu. Tako celotna predstava kot tudi notranja igra norcev združujeta več različnih žanrov, s tem pa želita ugajati čim širši publiki – vsak naj se pač ogreje za tisto, kar mu je nabolj pri srcu. Za dramsko igro so se zagotovo ogreli mladinci z Muljave z režiserko Sašo Senica na čelu, saj je bila predstava, ki so jo pripravili, zares odlično izpeljana. Igralci so se povsem poistovetili z liki, ki so jih predstavljali, ter preko dobre igre in izjemne glasovne interpretacije prepričljivo upodobili njihov pogled na svet. Številne komične situacije in vložene reklame, ki so delovale kot posmeh kapitalistično naravnani družbi, so sámo igro le še obogatile. Publika je bila navdušena in je med predstavo, v katero se je očitno povsem vživela, s ploskanjem pridno sodelovala z igralci.

Gostujoča predstava je v Ambrusu vsekakor doživela velik uspeh. Recept zanj pa so bili nedvomno noro nori – noro dobri – mladi igralci z Muljave.

Špela Zupančič, KD Ambrus


Objavil: , dne: 20.05.2017
15 let MePZ Ambrus


Objavil: , dne: 08.05.2017
Dobrodelna predstava
Kulturno društvo Ambrus in rock skupina Astrid Lindgren bomo 6.5.2017 v parku Loka organizirali dobrodelno prireditev, katere namen je zbiranje sredstev za Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine. Odločili smo se, da pomagamo zbirati sredstva s katerimi bi omogočili nakup vsaj treh prilagojenih vozičkov za
košarko. Zavedamo se, da nekatere stvari v življenju niso samoumevne in je še najmanj kar lahko storimo to, da organiziramo ta dogodek. Zbirala se bodo prostovoljna sredstva na samem kraju prireditve. Možne pa bodo tudi SMS - donacije:

S pomočjo Telekoma Slovenije, Si.mobila, Telemacha, T-2 in Izimobila pa lahko pomagate tudi s SMS donacijo na številko 1919, s tem, da pošljete ključno besedo VOZICEK5 za donacijo 5 €.
Vsi nastopajoči in spremljevalne ekipe, ne bodo prejele prav nobenega honorarja (kilometrine, dnevnic…kar je žal dostikrat skrito pod dobrodelnostjo) in bo šel ves denar izključno samo za nakup vozičkov.Objavil: , dne: 02.05.2017
Ustvarjalno umetniški bienala - Land Art
ORGANIZATOR: Kulturno društvo Ambrus, Ambrus 56, 1303 Zagradec, Slovenija
KRAJ IZVEDBE: Domačija Baša, Kal 16, 1303 Zagradec, Slovenija
KDAJ: 27. maj 2017, delavnica bo potekala od 12. do 20. ure. Prihod do 10. ure.
PRIJAVE NA: marjeta.basa@gmail.com do 25. maja 2017
Udeležba je brezplačna. Sodeluje lahko največ 20 ljudi (10 parov), zato ne odlašajte s prijavo.

Možnost prenočišča za udeležence iz drugih držav ali zelo oddaljenih krajev.

Za večino pripomočkov in orodja bo poskrbel organizator, če pa se vam doma valjajo materiali, ki bi jih želeli uporabiti pri svojih stvaritvah, jih prinesite s sabo. Ker živimo v sožitju z naravo, naj bodo materiali naravnega izvora. Ostalo bomo nabrali na samem prizorišču. Lahko prinesite tudi svoje orodje, če ga imate, da boste lažje uresničili svojo idejo.
Po končanem delu bomo pospravili orodje in zaključili dan ob prijetnem druženju.

Nekaj slik območja prizorišča:
Preberi celotno novico

Objavil: , dne: 29.04.2017
Razstava keramike

Ambrus, petkov večer, 07. april 2017. Ob 18. uri so otroci PŠ Ambrus pripravili kar obsežen prečudovit kulturni program za mamice in kot uvod v otvoritev že 11. letne razstave keramike v likovni učilnici kulturnega doma. Razstavljena dela so nastala na 6. otroškem EX-temporu keramike 15. in 16. oktobra 2016.

Razstava bo na ogled do vključno 25. aprila 2017, pred in po vsaki prireditvi v dvorani ali po dogovoru na tel.: 041 938 558, med 8. in 19. uro.

Kulturno društvo Ambrus

Marjeta Baša


Objavil: , dne: 11.04.2017