• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
LIKOVNA RAZSTAVA NA PROSTEM


- olje na platnu in akvarel -
Pavla Jakopič - Pavl'ca
21. maja 2016, ob 17. uri
na Starini pri Ambrusu

To bo 2. samostojna razstava umetnice Pavle Jakopič Pavl'ce, ki je vsestranska umetnica že vse življenje. V zadnjem obdobju, od upokojitve in preselitve v Suho krajino dalje, pa se je bolj posvetila  likovnemu ustvarjanju. Znanje slikarskih tehnik je pridobila na Univerzi za tretje življenjsko obdobje, pri akademskem slikarju Todorčeu Antanasovu. Navdih za likovno ustvarjanje išče in najde na vseh svojih poteh, v naravi in med ljudmi.

Objavil: Matej, dne: 12.05.2016
Družinska ustvarjalnica z glino 2016
SOBOTA, 21. MAJ 2016, od 10. do 12. ure
Kulturni dom Ambrus

DRUŽINSKA USTVARJALNICA – SKUPAJ ZMOREMO VEČ
Otroci bodo v tednu družine skupaj s starši ustvarjali z glino. S tem projektom želimo, da bi starši in otroci prostore umetnosti prepoznali kot prostore kakovostnega in predvsem skupnega preživljanja prostega časa. Iz gline bomo izdelali vrč oz. posodo za vodo.

Projekt delno financira občina Ivančna Gorica in Kulturno društvo Ambrus.

Slika1


Prispevek na udeleženca je 1€. Predhodna prijava ni potrebna.
Ustvarjalnico bo vodila Marjeta Baša, unikatna oblikovalka.

VABLJENI !

Objavil: Matej, dne: 08.05.2016
MoPZ PRAZNUJE

Moški pevski zbor Ambrus praznuje 25 let svojega prepevanja.

Slavnostni koncert bo v soboto, 14. maja 2016, ob 19.30 uri v kulturnem domu v Ambrusu.

Vabimo Vas, da preživite z nami prijeten in vesel glasbeni večer.


Objavil: Matej, dne: 06.05.2016
Pustno rajanje v Ambrusu
Ob pustu je v Ambrusu še posebej veselo. Tako je bilo tudi letos, ko smo se na pustno soboto, 6. 2. 2016, v kulturnem domu v Ambrusu zbrale maškare iz okoliških vasi in skupaj zarajale.

Pustovanja se je udeležila kopica otrok  ̶  majhnih, malo večjih in tistih, ki so otroci le še po srcu in duši. Z nami so bile čebelice, pikapolonice, klovni in klovnese, indijančki in princese, lepotice in superjunaki ter številne druge izvirne maškare. Skupaj smo prepevali in klepetali, drobili plesne korake ter se vmes posladkali še s slastnimi pustnimi krofi. Otroci so še posebej uživali ob različnih igrah  ̶  pihali in pokali so balone, tekmovali so v tem, kdo najhitreje zasede prosti stol, ko glasba preneha igrati, najmlajši pa so tekli na stopalih svojih staršev. Vrhunec večera je bila zagotovo izbira najlepših in najzanimivejših mask. Pustne šeme so se nam najprej s krajšo točko predstavile na odru, komisija pa je zbrala kar šest najizvirnejših.

Pustno popoldne v družbi nasmejanih pustnih obrazov, polnih energije in norčij, je hitro minilo in se prelevilo v večer. Razigrane maškare so »po mišje« zabavale članice KD Ambrus, za glasbo je, tako kot se spodobi, poskrbel miškolin, manjkal pa ni niti naš zvesti fotograf. Veseli smo, da smo s pustnim rajanjem polepšali dan marsikateremu otroškemu čudežu.

Špela Zupančič

Objavil: Matej, dne: 06.04.2016
Stopili smo skupaj drug za drugega
Dobrota je jezik, ki ga lahko slišijo gluhi in berejo slepi. Tako smo v Ambrusu svojo dobroto dokazali z udeležbo na dobrodelnem koncertu, ki je potekal v soboto, 5. 3. 2016, v domačem kulturnem domu. Koncert je v okviru šolske projektne naloge pripravila Manca Hočevar, dijakinja Škofijske klasične gimnazije Ljubljana. Pri izvedbi pa ji je pomagalo Kulturno društvo Ambrus, v katerem tudi sama veliko sodeluje.

Koncert se je začel z ambruškimi fanti. Renato, Miha in Blaž so s svojimi harmonikami pričarali posebno energijo in dobro voljo. Za njimi so na oder pogumno stopile članice Otroškega pevskega zbora Ambrus, ki so pod vodstvom Monike Hočevar med drugim zapele tudi vsem poznano pesem Siva pot. Zopet so nas s svojimi vokali očarale članice Vokalne skupine Amabile. Manca, Monika, Nika in Polona so nam zapele pesmi v kar treh različnih jezikih, čeprav so vse napisane v jeziku ljubezni. Zapel nam je Moški pevski zbor Ambrus, pod vodstvom Cirila Hočevarja, ki letos beleži 25 let svojega delovanja.

Monika Hočevar nas je navdušila s svojim violončelom in skladbo We are the world. Na koncertu ni manjkalo niti smeha. Do solz sta nas nasmejala Sonja in Robert Bradač, ki sta nam pokazala kako je, ko se mož spravi k počitku. Nekaj lepih pesmi so nam zapeli tudi pevci in pevke Mešanega pevskega zbora Ambrus pod vodstvom Monike Hočevar. Za instrumentalno spremljavo ta večer sta poskrbela Žiga Jernejčič in Nika Škoda.

S prostovoljnimi prispevki smo zbrali 499€. Denar smo na koncu predali Meliti Mersel Hočevar, predsednici Krajevne organizacije Rdečega križa Ambrus, ki je povedala, da bodo sredstva prišla prav pri pomoči našim sokrajanom v stiski.

Za konec so nam vsi pevci in pevke skupaj zapeli pesem Can you feel the love in tako zaključili naš dobri večer. V Ambrusu smo tako znova dokazali, da znamo stopiti skupaj drug z drugim in drug za drugega.

Teja Bavdek,
KD Ambrus

Objavil: Matej, dne: 05.04.2016