• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Likovna delavnica

KULTURNO DRUŠTVO AMBRUS,

www.kd-ambrus.si in Pavla Jakopič, slikarka

Vas v tednu ljubiteljske kulture prijazno vabita k vpisu na LIKOVNO DELAVNICO ZA OTROKE IN ODRASLE.

 Likovno delavnico z naslovom »Kozlovska sodba v Višnji Gori« bomo, ob upoštevanju vseh priporočil NIJZ, organizirali na prostem, v soboto, 22. maja 2021 od 9. do 12. ure. 

V primeru, da to ne bo možno zaradi poslabšanja epidemioloških razmer, bomo pravočasno izdali naknadno obvestilo o izvedbi delavnice virtualno. Slikalo se bo z akvareli na trdo podlago.

Udeležba je brezplačna, vendar se je na delavnico potrebno prijaviti na tel. 031 274914 ali na e-mail: jakopicpavla @gmail.com

Ves potreben material dobite na sami delavnici.

Vabljeni k vpisu.


Objavil: Matej, dne: 10.05.2021
Ptičja hišica

Na pravljičnem večeru z Brinom in ptičjo hišico smo vas povabili k ustvarjanju ptičjih hišic. Objavljamo prejeto fotografijo ljubke ptičje hišice, ki jo je ustvarila Nastja Klavs. Hvala za poslano. Nastja, upamo, da je tvoja hišica v preteklem mesecu gostila čim več ptičkov. Pravljico lahko kadarkoli ponovno poslušate. Namesto ustvarjanja ptičjih hišic pa bo kmalu čas za izdelovanje gnezdilnic.

Želimo vam lepe in sončne dni.


Objavil: Matej, dne: 03.03.2021
Lipov cvet

LIPOV CVET- tematika je posvečena 30-letnici delovanja Kulturnega društva Ambrus, ki ga društvo obeležuje v letu 2021. Lipov cvet je namreč simbol Kulturnega društva. Razstava je zaradi COVID-19 situacije postavljena samo virtualno. Predstavlja plod ustvarjalnega dela z glino 13 otrok, starih od 6 do 13 let. Dela so nastajala na 10. otroškem EX-temporu keramike, 05. in 12. septembra 2020, na domačiji v organizaciji KD Ambrus in pod skrbnim mentorskim vodstvom unikatne oblikovalke, Marjete Baša.

Dela so nastala ročno, s pomočjo odtiskovanja in risanja v svežo glino. Poslikave so narejene s podglazurnimi barvami. Večino del iz te razstave bodo otroci darovali Kulturnemu društvu Ambrus za namen reprezentančnih daril.
Hvala vsem sodelujočim!

Dela si lahko ogledate na naslednji povezavi:


ttps://issuu.com/matejbasa/docs/katalog_s_tekstom_in_logo.docx


Objavil: Matej, dne: 03.03.2021
Najboljše letošnje maškare
Upamo, da ste se ob letošnjem spletnem pustnem rajanju zabavali. Hvala za vse poslane fotografije. Vabimo vas, da si jih ogledate v galerijiSeveda nismo pozabili na razglasitev najboljših pustnih mask. Z veseljem sporočamo, da so prva tri mesta zasledli:

1. mesto: RAZIGRANA MIŠKA,
2. mesto: POGUMNI KAVBOJ,
3. mesto: NEVERJETNI HULK.

Nagrajenci bodo nagrade prejeli na dom v prihodnjem tednu.

Lepo se imejte in veliko se smejte.

Objavil: Matej, dne: 17.02.2021
Pravljični večer

Dragi otroci in starši!

Literarna skupina Kulturnega društva Ambrus je za vas pripravila prvi pravljični dogodek v tem letu z namenom, da vam polepša te dni in vas nauči nekaj novega o naravi. Tokrat se bomo podali na prav poseben potep, na katerem se bomo zazrli proti krošnjam dreves in prisluhnili petju ptic. Vljudno vas vabimo, da prisluhnete zgodbi z naslovom Brin in ptičja hišica, ki jo je napisala slovenska pisateljica Tinka Bačič, s čudovitimi ilustracijami pa jo je obogatila Daša Simčič.

Za konec smo vam pripravile ustvarjalno delavnico, ki vas bo naučila, kako pozimi nahraniti lačne pernate prijatelje. Svoje izdelke lahko fotografirate in nam jih pošljete na elektronski naslov info@kd-ambrus.si, mi pa jih bomo objavile na spletni strani Kulturega društva Ambrus. Poleg tega si lahko ogledate še vodnik, s katerim boste prepoznali prav vsako ptico, ki jo srečamo v zgodbi.Želimo vam obilo zabave!


Objavil: Matej, dne: 17.02.2021