• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Škrat Kuzma dobi nagrado
Ravno eno leto je okoli, odkar so najmlajši nazadnje stali na velikem ambruškem odru; takrat z uspešno otroško igro Koga se strah boji. V nedeljo, 22. decembra, pa so zopet zavzeli oder s premiero otroške gledališke enodejanke Škrat Kuzma dobi nagrado.
Zgodba avtorice Svetlane Makarovič nam na preprost način prikaže, kako je nagajivost lahko prisrčna in nedolžna, lahko pa gre preko meja in koga tudi rani. Kot je bilo zapisano na vabilu, se škratje, ki so med seboj v nenehnem tekmovanju za najboljšo škratovščino, enkrat mesečno dobivajo in hvalijo s svojimi dosežki. Na koncu si celo podarijo nagrado, ki jo za novembrsko škratovščino dobi Gozdni škrat Kuzma. Vsem pa njihove vragolije niso po godu. Je Kuzma obdržal nagrado ali se je tudi z njim kdo poigral? Domače občinstvo je že izvedelo in bilo nad samo predstavo navdušeno. Mladi igralci pa skupaj z režiserkama upajo na še kakšno gostovanje, kjer bi svoje gledališke sposobnosti pokazali tudi izven domačega kraja.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 15.01.2014
Ambruški božični koncert z Alojzijem Grozdetom
Ambruški pevci smo 4. januarja priredili že tradicionalni božični koncert. Sodelovali so vsi domači zbori, Mešani in Moški pevski zbor, oba pod vodstvom Cirila Hočevarja ter Otroški pevski zbor pod vodstvom Monike Hočevar. Za instrumentalno spremljavo petja je poskrbel Žiga Jernejčič.
Medse smo letos povabili tudi Mešani pevski zbor Župnije Šmihel, ki se nam je predstavil s štirimi božičnimi pesmimi in navdušil z mlado zasedbo ter odlično izvedbo pod vodstvom Aleša Rojca. Koncert so lepo popestrili tudi mladi ambruški glasbeniki. Jan Hrovat nam je zaigral dve orgelski skladbi, sestri Manca in Monika Hočevar pa sta izvedli znano Cohenovo skladbo, Hallelujah. Njuno ubrano petje je še posebej lepo pobožalo naša srca.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 15.01.2014
Rože v puščavi
KD Ambrus vas v soboto, 11. 1. 2014, ob 19h vabi na ogled sodobne mladinske drame v kulturnem domu Ambrus.


Objavil: Matej, dne: 04.01.2014
Božični koncert
Vabljeni na tradicionalni božični koncert ambruških pevcev, ki bo v soboto, 4. 1. 2014 ob 18ih, v cerkvi sv. Jerneja v Ambrusu.

Letos se bo poleg mešanega, moškega in otroškega pevskega zbora Ambrus predstavil tudi mešani pevski zbor iz Šmihela. Presenetili pa nas bodo tudi mladi ambruški talenti.

Objavil: Matej, dne: 02.01.2014
Škrat Kuzma dobi nagrado

Otroška dramska skupina Ambrus vas v nedeljo, 22. 12. 2013, ob 17.00 uri, vabi v Kulturni dom Ambrus na premiero gledališke predstave z naslovom Škrat Kuzma dobi nagrado.

Škratje, ki so med seboj v nenehnem tekmovanju za najboljšo škratovščino, se enkrat mesečno dobivajo in hvalijo s svojimi dosežki. Na koncu si celo podarijo nagrado, ki jo za novembrsko škratovščino dobi Gozdni škrat Kuzma. Vsem pa njihove vragolije niso po godu. Bo Kuzma obdržal nagrado ali se bo tudi z njim kdo poigral?

Zgodba avtorice Svetlane Makarovič nam na preprost način prikaže, kako je nagajivost lahko prisrčna in nedolžna, lahko pa gre preko meja in koga tudi rani. Od nas samih pa je odvisno ali se iz vsega tudi kaj naučimo.

Predstava je primerna za vse starostne skupine.  

Lepo vabljeni!


Objavil: Matej, dne: 31.03.2014