• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
4. bienale otroške keramike Terra mystica
Likovna sekcija KD Ambrus se je prijavila na razpis za 4. Bienale otroške keramike Terra mystica v organizaciji Društva likovnih pedagogov Primorja.

Izmed petih del, ki smo jih poslali, se je strokovna žirija odločila za delo MARUŠE HROVAT, učenke 1.r. PŠ Ambrus in delo LUKE SLAPNIČARJA, učenca 6.r. PŠ Višnja Gora. Čestitamo!

Otvoritev razstave, ki smo se jo z Marušo in Luko tudi udeležili, je bila v petek, 4. maja 2012, ob 14. uri, v Pretorski palači v Kopru. Vsi uvrščeni na razstavo in njihovi mentorji so prejeli priznanje. Na tej lokaciji bo razstava odprta do 18. maja 2012, nato pa bo potovala po večjih krajih Slovenije.

Slike si lahko ogledate v galeriji slik.

Mentorica: Marjeta Baša

Objavil: Matej, dne: 08.05.2012
4. razstavno-prodajni velikonočni sejem
Na cvetno nedeljo, 1. aprila se je na dvorišču pred župniščem odvil 4. zaporedni velikonočni sejem v organizaciji Kulturnega društva Ambrus.
Kljub slabim vremenskim napovedim, se je na koncu izteklo po načrtih. Obiskovalci so se tako tudi letos lahko sprehodili med stojnicami z medom in medico, skuto, domačim jogurtom najrazličnejših okusov, pletenimi košarami in copati, zobotrebci, slikami, velikonočnimi voščilnicami in drugimi izdelki ter si ogledali kiparsko razstavo domače razstavljavke Marije Perko.
Prvoaprilski mraz smo tako pregnali z dobro voljo, druženjem, pa tudi kakšno kupljeno popotnico za prihajajoče velikonočne praznike.


Objavil: Matej, dne: 07.04.2012
4. velikonočni sejem
Kulturno društvo Ambrus Vas tudi letos vabi na 4. velikonočni sejem, ki bo potekal na cvetno nedeljo, 1. aprila 2012, med 8. in 13. uro na ploščadi pred župniščem. Tudi letos se bodo na sejmu predstavili domači rokodelci in ustvarjalci domače in umetnostne obrti.

Vljudno vabljeni, da nas v čim večjem številu obiščete! V času sejma bodo potekale tudi delavnice za otroke.

Rokodelci in ustvarjalci pa lepo vabljeni k sodelovanju.


Objavil: Matej, dne: 20.03.2012
Pustno rajanje
VABILO NA PUSTNO RAJANJE               
 
Starka zima še kar vztraja,
in pošteno nam nagaja.
Na pustni torek se dobimo,
da končno preženemo to zimo.

Vse pustne maske vabimo v kulturni dom v torek 21.02.2012, kjer bomo najbolj izvirne in najboljše maske tudi nagradili. Pustno rajanje se bo pričelo ob 17:00 uri. Pričakali vas bomo s pustnimi krofi, toplo pijačo in obilo dobre volje.


Objavil: Matej, dne: 16.02.2012
5. božični bazar
Teden dni pred božičem se je na ploščadi pred ambruškim župniščem ponovno dogajalo. Praznično, božično-novoletno vzdušje se je pričelo že v soboto s prižiganjem lučk na novoletnem drevescu sredi vasi, v nedeljo pa se je nadaljevalo s  5. božičnim bazarjem v organizaciji Kulturnega društva Ambrus.
Na bazarju si je bilo tako moč ogledati in seveda tudi kupiti razne izdelke domače izdelave, od božičnih voščilnic učencev OŠ Ambrus, glinenih izdelkov, svečnikov in oblačil, do medu in medice, sira in podobnih izdelkov ter čisto pravih preprog iz ovčje volne. Manjkalo seveda ni niti kuhanega vina, čaja in domačih pekovskih dobrot ambruških gospodinj. V času dogodka so bile za otroke pripravljene tudi ustvarjalne delavnice, bazarja pa se je ponovno udeležilo lepo število krajanov, ki so se po nedeljskih mašah kljub hladnejšemu vremenu radi zadržali med prijatelji ter sprehodili med obloženimi stojnicami. Naslednja priložnost za obisk stojnic pa se obeta ob velikonočnem sejmu.


Objavil: Matej, dne: 27.12.2011