• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Dobrodelni koncert
KD Ambrus vas v sodelovanju z Rdečim križem vabi na dobrodelni koncert za pomoči potrebne sokrajane, ki bo v soboto, 5.3.2016, ob 18:30 v dvorani Kulturnega doma Ambrus.

Lepo vabljeni.

Objavil: Matej, dne: 02.03.2016
Kulturni praznik
Na slovenski kulturni praznik 8. februarja je tudi v naši občini potekala osrednja občinska svečanost v počastitev praznika. Letos je svečanost v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev občine Ivančna Gorica in Kulturnega društva Ambrus potekala v Ambrusu.

Zveza kulturnih društev in Občina Ivančna Gorica sta že lani pričeli s konceptom programa, ki ga pripravijo lokalni kulturni ustvarjalci. Tako smo lani praznovali v Šentvidu pri Stični, letos v Ambrusu, prihodnje leto pa spet v drugem kraju. Ambruški kulturniki so za osrednjo temo praznovanja izbrali pesem. Skozi posamezne točke so prikazali, kako jo vidimo, slišimo in čutimo. In s pesmijo, Prešernovo Zdravljico se je tudi začelo praznovanje. Posamezne kitice so deklamirali predstavniki različnih generacij, od 3-letne Lane, do 65-letnega Antona.

Več o dogodku na: http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/prireditve/?id=5206


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 02.03.2016
Božični koncert
V nedeljo, 3. 1. 2016, je v cerkvi sv. Jerneja v Ambrusu potekal božični koncert. Večer, ki so ga z izbranimi melodijami pripravili pevci domačih zborov in mladi glasbeniki, je med vse obiskovalce zanesel pravo božično vzdušje, polno miru in pristnega veselja.

Najprej so se predstavile najmlajše pevke župnije, članice OPZ Ambrus, ki ga že vrsto let vodi Monika Hočevar. S prepevanjem o tem, kako na sveti večer po družinah praznujemo prihod Božjega sina, so poskrbele za pravo uverturo v glasbeni večer. Sledil je nastop MePZ Ambrus, ki je pod Monikino taktirko navdušil z udarnim Božičnim oratorijem, kasneje pa se je predstavil tudi s pesmimi o betlehemskem mestu in božični noti. Pod vodstvom Cirila Hočevarja so nam zapeli člani domačega MoPZ ter med poslušalce ponesli zvezde z neba.

V našem kraju in okolici ne manjka glasbenih talentov, kar so dokazali tudi izjemni mladi instrumentalisti. Monika Hočevar nam je z doživetim igranjem na violončelo približala svet Bacha, Jan Hrovat pa je na orgle odlično zaigral pesmi Božji nam je rojen sin in Angelsko petje. Predstavile so se tudi vokalistke Vokalne skupine Amabile Manca in Monika Hočevar ter Polona Škoda, ki s svojimi enkratnimi glasovi nikogar niso pustile ravnodušnega. Za čudovito glasbeno spremljavo večine nastopajočih so poskrbeli Manca Hočevar na flavti, Nika Škoda na violini ter Žiga Jernejčič na klavirju in orglah.

Člani vseh ambruških zborov so se nazadnje združili in skupaj zapeli pesmi Mnogo oči ter Tisoč oči, ki s svojim pretanjenim besedilom nagovorita vsakega poslušalca. Večer, ki sta ga odlično povezovali Nika in Nina Novak, so pevci sklenili s Sveto nočjo v želji, da bi nam svetloba le-te osvetljevala vse leto, ki se razprostira pred nami.

Špela Zupančič


Objavil: Matej, dne: 02.03.2016
Cvetje v jeseni
V Ambrusu ne manjka talentov, posebej ne pevcev in ostalih glasbenikov. Da je temu tako, ste se lahko prepričali na jesenskem koncertu, ki so ga pevci domačih zborov skupaj z Vokalno skupino Amabile in gostujočim Klavirskim triom Motive pripravili v nedeljo, 15. 11. 2015.
 
V razgiban večer, katerega vodili sta bili glasba in ljubezen, saj bi bilo brez njiju tudi življenje samo sila dolgočasno, so nas uvedli pevci MePZ Ambrus. Pod vodstvom Monike Hočevar so nam prepevali o naši preljubi Sloveniji in njenih lepotah ter nas zanesli med zasanjane melodije in nas pustili Brez besed. Monika vodi tudi OPZ, ki nas s svojimi glasovi in preprostostjo vedno očara. Tudi tokrat je bilo tako; med drugim so zapeli vsem znano Zemlja pleše. V nadaljevanju so se nam predstavili člani MoPZ z zborovodjo Cirilom Hočevarjem.

Koncert so prijetno popestrile članice novo ustanovljene Vokalne skupine Amabile. Monika in Manca Hočevar ter Polona Škoda, vse tri odlične in vsestranske glasbenice, so nam postregle z brezčasno Moon river iz filma Zajtrk pri Tiffanyju ter Joyful, joyful, himno veselja in upanja. Vrhunec večera je zagotovo predstavljal nastop uveljavljenega Klavirskega tria Motive, ki ga sestavljajo trije nadobudni mladi glasbeniki, vsi tudi uspešni solisti, violončelistka Monika Hočevar, violinistka Vera Magdevska in pianist Tine Bec. Ob zvokih Faurejeve Pavane, ki je sicer počasen dvorni ples, so nas popeljali po začaranih poteh in spominov, pravo impresij pa so nam ponudili  z znamenitim Debussyjevim delom Klavirski trio v G-duru. Poslušalce sva skozi koncert vodila Špela Zupančič in Leon Mirtič ter z izbrano poezijo soustvarila prijeten večer, v katerem so nas prav vsi nastopajoči pevci in glasbeniki navdušili. S pestrim programom in njegovo odlično izvedbo so ponovno dokazali, da se na ambruškem tudi v jeseni bohoti prav posebno cvetje - glasba.

Špela Zupančič


Objavil: Matej, dne: 02.03.2016
Pustno rajanje
Starka zima še kar vztraja,
in pošteno nam nagaja.
Na pustno soboto se dobimo,
da končno preženemo to zimo.

Vse pustne maske in željne zabave vabimo v kulturni dom Ambrus, v soboto, 06.02.2016, kjer bomo najbolj izvirne in najboljše maske tudi nagradili. Pustno rajanje se bo pričelo ob 15:00 uri, kjer vas bomo pričakali s pustnimi krofi, toplo pijačo in obilo dobre volje.

Objavil: Matej, dne: 09.02.2016