• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Cvetje v jeseni
V Ambrusu ne manjka talentov, posebej ne pevcev in ostalih glasbenikov. Da je temu tako, ste se lahko prepričali na jesenskem koncertu, ki so ga pevci domačih zborov skupaj z Vokalno skupino Amabile in gostujočim Klavirskim triom Motive pripravili v nedeljo, 15. 11. 2015.
 
V razgiban večer, katerega vodili sta bili glasba in ljubezen, saj bi bilo brez njiju tudi življenje samo sila dolgočasno, so nas uvedli pevci MePZ Ambrus. Pod vodstvom Monike Hočevar so nam prepevali o naši preljubi Sloveniji in njenih lepotah ter nas zanesli med zasanjane melodije in nas pustili Brez besed. Monika vodi tudi OPZ, ki nas s svojimi glasovi in preprostostjo vedno očara. Tudi tokrat je bilo tako; med drugim so zapeli vsem znano Zemlja pleše. V nadaljevanju so se nam predstavili člani MoPZ z zborovodjo Cirilom Hočevarjem.

Koncert so prijetno popestrile članice novo ustanovljene Vokalne skupine Amabile. Monika in Manca Hočevar ter Polona Škoda, vse tri odlične in vsestranske glasbenice, so nam postregle z brezčasno Moon river iz filma Zajtrk pri Tiffanyju ter Joyful, joyful, himno veselja in upanja. Vrhunec večera je zagotovo predstavljal nastop uveljavljenega Klavirskega tria Motive, ki ga sestavljajo trije nadobudni mladi glasbeniki, vsi tudi uspešni solisti, violončelistka Monika Hočevar, violinistka Vera Magdevska in pianist Tine Bec. Ob zvokih Faurejeve Pavane, ki je sicer počasen dvorni ples, so nas popeljali po začaranih poteh in spominov, pravo impresij pa so nam ponudili  z znamenitim Debussyjevim delom Klavirski trio v G-duru. Poslušalce sva skozi koncert vodila Špela Zupančič in Leon Mirtič ter z izbrano poezijo soustvarila prijeten večer, v katerem so nas prav vsi nastopajoči pevci in glasbeniki navdušili. S pestrim programom in njegovo odlično izvedbo so ponovno dokazali, da se na ambruškem tudi v jeseni bohoti prav posebno cvetje - glasba.

Špela Zupančič


Objavil: Matej, dne: 02.03.2016
Pustno rajanje
Starka zima še kar vztraja,
in pošteno nam nagaja.
Na pustno soboto se dobimo,
da končno preženemo to zimo.

Vse pustne maske in željne zabave vabimo v kulturni dom Ambrus, v soboto, 06.02.2016, kjer bomo najbolj izvirne in najboljše maske tudi nagradili. Pustno rajanje se bo pričelo ob 15:00 uri, kjer vas bomo pričakali s pustnimi krofi, toplo pijačo in obilo dobre volje.

Objavil: Matej, dne: 09.02.2016
Božični koncert
Lepo vabljeni na božični koncert ambruških pevskih zborov, ki bo v nedeljo, 3.1.2016 ob 18. uri v cerkvi sv.Jerneja v Ambrusu.

Objavil: Matej, dne: 28.12.2015
Stevardese pristajajo
Kulturno društvo Temenica vas vabi na uprizoritev komedije Stevardese pristajajo, ki bo v soboto, 28.11.2015 ob 19:00 uri v kulturnem domu Ambrus.

Objavil: Matej, dne: 24.11.2015
Vabilo na koncert
Kulturno društvo Ambrus vas vabi prav vse, da nedeljo 15.11. preživite v družbi prijetne glasbe domačih pevcev: mešanega, moškega in otroškega pevskega zbora Ambrus, novo ustanovljene vokalne skupine Amabile, ki jo sestavljajo Polona Škoda, Monika in Manca Hočevar in priznanega klavirskega tria Motive, ki bo izvajal Klavirski trio v G-duru znanega Clauda Debussya.

Koncert bo v nedeljo 15.11. ob 18.uri v dvorani Kulturnega društva Ambrus.

Objavil: Matej, dne: 06.11.2015