• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Kako je Carmen L. Oven v Ambrusu tihotapila mir
V ivanški občini ni nikoli dolgčas, za kar so zaslužna domača društva, ki vsak mesec poskrbijo za pester nabor kulturnih in ostalih prireditev. Ker se kdaj še vedno zgodi, da je za tovrstne dogodke težko najti voditelja, so se na Zvezi kulturnih društev občine Ivančna Gorica odločili, da pripravijo delavnico javnega nastopanja, na katero so povabili člane vseh kulturnih društev naše občine. Delavnica z naslovom Ko se (s)poznam, tudi nastopam bolje!, ki jo je vodila Carmen L. Oven, je potekala 17. marca v dvorani ambruškega kulturnega doma. Po končani delavnici je sledil tudi literarni večer z gostjo in njenimi Tihotapci miru, ki ga je pripravila Literarna skupina Kulturnega društva Ambrus.


Preberi celotno novico

Objavil: , dne: 30.04.2018
Ambruški otroci in njihova sonca
Kulturno društvo Ambrus si že vrsto let prizadeva pripraviti raznolike dogodke, namenjene tudi otrokom in mladim. Čeprav se je letošnje leto šele dobro začelo, je nekaj takšnih dogodkov že za nami, med njimi sta pustno rajanje in pravljični večer.

V dvorani domačega kulturnega doma je bilo še posebej veselo in živahno na pustno nedeljo, 11. februarja, saj je takrat potekalo pustno rajanje, ki ga tradicionalno prireja plesna skupina našega društva. Zbralo se je mnogo maškar – majhnih in velikih, od blizu in daleč, tistih, ki hrepenijo po zabavi, plesu in igrarijah ali zgolj po klepetu ob slastnih krofih. Zabave so se udeležile prikupne princeske in mične gospodične, celo pleme Indijancev, superjunaki, predstavniki različnih živalski vrst, sestre Pike Nogavičke in mnogi drugi, še grozovita smrt se je smeje potikala okoli. Prav za vsakega od njih se je našlo nekaj, kar mu je polepšalo popoldne. Pustne šeme so se imele ob druženju s prijatelji zelo lepo, zabavale pa so jih tudi klovnese in dve prijazni miški, ki so zanje pripravile ples in različne igre. Sodelujočim so se obetale lepe nagrade, ob koncu rajanja pa so bile nagrajene tudi tri najboljše maske.


Preberi celotno novico

Objavil: , dne: 30.04.2018
Pravljični večer


Objavil: , dne: 19.02.2018
Vabilo


Objavil: , dne: 06.02.2018
Kako je v Ambrusu zadišalo po praznikih
Veseli december je za mnoge ljudi najlepši čas v letu – čas nestrpnega pričakovanja božične noči, izmenjevanja voščil, daril in toplih stiskov rok, radostnih pesmi ... V Ambrusu so takšno vzdušje pričarali tudi številni dogodki, ki so se v organizaciji domačih društev, še posebej kulturnega, zvrstili decembra in tako sklenili bogato leto 2017.

Lep začetek prazničnega meseca je bil Veseli literarni večer z Ivanom Sivcem, ki se je zgodil 2. decembra. Tako smo si v Ambrusu na predvečer Tega veselega dneva kulture, s katerim Slovenci obeležujemo rojstvo našega največjega pesnika, Franceta Prešerna, priredili »Ta veseli večer kulture«. Gospod Sivec, ki je najbolj plodovit slovenski pisatelj in po Cobissu tudi med najbolj branimi avtorji, nas je tokrat obiskal že drugič in znova navdušil. Pripovedoval nam je o celjskih grofih in knezih, o svoji novi knjigi o Lojzetu Slaku Moje plošče so moje knjige in o Prijateljici v postelji, seveda pa brez pripovedovanja o Prešernu in njegovem življenju ni šlo. Pisatelj zna s svojim načinom resnično pritegniti, saj iz njegovega pripovedovanja veje pristnost, veselje do življenja in nemalokrat tudi hudomušnost. Prav zato večer z njim vedno hitro mine in je bil tudi tokrat ob petju Moškega pevskega zbora Ambrus in zvokih harmonike zares prešeren. 


Preberi celotno novico

Objavil: , dne: 06.02.2018