• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Ustvarjalne delavnice
KULTURNO DRUŠTVO AMBRUS
ponovno vabi vse ljubitelje ročnih spretnosti, da se nam v šolskem letu 2008/2009 pridružijo na ustvarjalnih delavnicah z glino.
Potekale bodo 4-krat mesečno po 2 šolski uri v Kulturnem domu v Ambrusu pod mentorstvom Baša Marjete, lončarke in oblikovalke unikatne keramike.
Ker je število udeležencev v skupini omejeno, se je potrebno na delavnice predhodno prijaviti na tel. številko 01/780 19 50  ali  041/938 558.
MOŽNI TERMINI:
Ponedeljek               ODRASLI      od 19:00 do 20:30 ure

Torek                       OTROCI        od 16:00 do 17:30 ure
Torek                       ODRASLI      od 19:00 do 20:30 ure

Skupine bodo osnovane od 6 do 10 udeležencev.
 Z DELOM PRIČNEMO 6. OKTOBRA !
  VABLJENI

Objavil: Matej, dne: 20.03.2011
Vpis v plesno šolo GUAPA

Plesna šola Guapa vpisuje nove člane. Napotke in cenik si lahko preberete na tej povezavi.

 

Predstavitev plesne šole Guapa:

 

Plesno šolo Guapa tvori 101 plesalec, 11 plesnih skupin iz Ambrusa, Muljave, Krke in Šentvida pri Stični. Plesalci so stari od 3 do 21 let.

 Plesna šola Guapa deluje že 5 let v občini Ivančna Gorica. 

Plesne vaje potekajo v kulturnih domovih Ambrus, Muljava in Krka ter v OŠ F. V. Šentvid pri Stični. 

Plesna šola Guapa je vključena v dve kulturni društvi, Ambrus in Muljava. 

Plesni nastopi, predstave in produkcije se odvijajo skozi vse leto. V lastni režiji plesna šola Guapa priredi 4 dogodke letno. Vsi dogodki so tematski, tako nas na praznovanju rojstnega dne plesne šole preseneti ogromna torta, Božično predstavo obišče Božiček, za Pusta nastopajo maškare in ob koncu (plesno) šolskega leta nas preseneti produkcija plesne šole, kot je Največja plesna formacija na Dolenjskem. Prav ti dogodki pa spodbujajo druženje vseh plesalcev plesne šole Guapa, njihovih staršev, prijateljev in drugih spremljevalcev, saj po predstavi vedno sledi zabava. 

Plesalci plesne šole Guapa redno sodelujejo na plesni reviji, ob koncu leta obiščejo plesni festival v Piranu ter obiskujejo tedenske plesne delavnice na Plesnem kampusu v Izoli ter Zimski plesni šoli v Mariboru. 

Plesna šola Guapa predvsem deluje v smislu plesnega in kulturnega izobraževanja ter povezovanja ljudi s spodbujanjem družabnosti. Ne deluje na tekmovalni ravni, ker le-te ne spodbuja. 

Plesna šola Guapa ima sedež v Ljubljani, vendar deluje le na območju občine Ivančna Gorica.Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 20.03.2011
Krajevni praznik
V torek, 24.06.08 na predvečer državnega in krajevnega praznika smo na ambruškem igrišču proslavljali. Letos so bili na praznovanje povabljeni tudi krajani krajevnih skupnosti Krka in Zagradec in veliko število se jih je odzvalo povabilu.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 20.03.2011
Zahvala donatorejm
Spoštovani,
 
vse skupaj ste nas res prijetno presenetili z vašo velikosrčnostjo. Da podpirate pevsko kulturo v naših krajih ste pokazali z vašo donacijo.
Dali ste nam novega zagona in potrditev za dosedanje delo. Z vašo pomočjo bomo prijetnejši za oko, mi pa se bomo še naprej trudili, da bomo dobri tudi za uho.
 
 
V imenu Mešanega pevskega zbora, še enkrat najlepša hvala.
 
 
Predsednica KD Ambrus, Martina Hrovat

Objavil: Matej, dne: 20.03.2011
Krajevna skupnost Ambrus praznuje
Krajevna skupnost Ambrus praznuje

 

Pridite v torek, 24.6.2008 v Ambrus.

KS in društva vas vabijo na praznovanje krajevnega in državnega praznika. Pričeli bomo ob 17.00 uri z otvoritvijo razstave lončarskih izdelkov pridnih udeležencev delavnic in gospe Marjete Baša v prostorih osnovne šole.

Nadaljevali bomo z aktivnostmi posameznih društev in njihovo predstavitvijo. Ob 20.30 uri bomo na igrišču pripravili proslavo skupaj z sosednjima krajevnima skupnostima.

Za zaključek pa sledi, tako kot že 16 let prej, tudi letos tradicionalni golaž za vse in seveda druženje in zabava.


Objavil: Matej, dne: 20.03.2011