• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Obvestilo izvršnega odbora vsem članom KD Ambrus
Letošnje leto je v KD Ambrus volilno leto.  Na skupščini , ki bo potekala 29. 2. 2020, bodo potekale volitve. Izvolili bomo nov izvršni in nadzorni odbor ter častno razsodišče. 

Izvršni odbor je pričel z evidentiranjem predlogov za vse organe KD Ambrus, zato pozivamo vse člane, da podajo  predloge za imenovanje v organe društva. Vsak član ima pravico imenovati sebe ali koga drugega.

Svoje predloge lahko posredujete tajnici društva Alenki Mohorčič na elektronski naslov alenka.godec2@gmail.com

Izvršni odbor KD Ambrus
Predsednica: Maja Tratar


Objavil: Matej, dne: 29.01.2020
Poletne delavnice 2019
Mladinska skupina Kulturnega društva Ambrus je tudi letos pripravila Poletne delavnice in varstvo za otroke, ki so potekale od 8. do 12. julija. Ponovno so se odvijale pri lovski koči Ratenca, ki je tako zaen teden postala drugi dom za kar 67 otrok in 21 animatorjev.

Ponedeljek je bil spoznavno obarvan. Ker so bile tema letošnjih delavnic živali, so bila z njimi povezana tudi imena skupin, v katere so bili razdeljeni otroci: Vesele bibe, Veseli kužki, Smrdljivi dihurji, Požrešne želve, Zdravi komarji in Mrtvi polhi. Imena so si otroci seveda izbrali sami, okoli njih pa si je vsaka skupina izmislila tudi zgodbo, jo izdelala na plakatu in popoldne predstavila ostalim.Nastale so zares izvirne zgodbice, ki so poslušalce vsekakor pritegnile.

Skozi teden so otroci obiskali različne delavice. Na ustvarjalni delavnici so izdelovali slike iz semen in naravnih materialov, na glasbeni so spoznali inštrument violončelo ter prepevali ob spremljavi kitare. Mlajši otroci so uživali na plesni delavnici, starejši pa so se preizkusili v vlogi novinarjev ter sestavili besedila za knjigico vtisov. Na kuharski so starejši pripravili kosilo – odlične tortilje –, mlajši pa slastne sladice, s katerimi so zadnji dan razveselili starše. Na lutkovni so ustvarjali živali iz papirja, kartona in različnih dodatkov, na delavnici gozdno potovanje pa so spoznavali sledi živali in drevesa.

V prilogi se nahaj tudi brošura delavnic v kateri najdete slike ter opise tematskih sklopov.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 21.01.2020
Glasbena skupina Amabile


Objavil: Matej, dne: 21.11.2019
Pravljični večer


Objavil: Matej, dne: 29.10.2019
Ustvarjalna delavnica
Vabimo na ustvarjalno delavnico POLSTENJA za otroke od 6. do 15. leta, ki bo 26. oktobra 2019 ob 14. uri v medgeneracijskih prostorih občine Ivančna Gorica (nad knjižnico, vhod zadaj).

Namenjena je spodbujanju ročnih spretnosti in razvijanju umetniškega čuta. Delo z mehko volno pa tudi pomirja in omogoča prijeten stik z naravnim.

Potrebna je prijava. Navodila v prilogi.

Lepo vabljeni.

Objavil: Matej, dne: 21.10.2019