• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Čak, nori so!
KD Ambrus predstavlja celovečerni mladinski film ČAK, NORI SO v izvedbi  Otroške dramske skupine  Ambrus.

Predpremiera: sobota, 08.02.2020 ob 20:00ih. Po predpremieri koncert rock skupine Astrid Lindgren

Premiera: nedelja, 09.02.2020 ob 17:00ih

KD AMBRUS predstavlja prvi celovečerni mladinski film z naslovom ČAK, NORI SO

Film je komedija -  parodija, ki govori o odnosu mularije z vikendašem, ki jim postavlja svoja pravila. Scenarij in režija je filmski prvenec Saša Tratarja, ki ga je ustvaril skupaj z Otroško dramsko skupino Ambrus. Kamero sta prevzela Tomaž Šantl in Hanna Jüta, Tomaž Šantl pa se je podpisal tudi pod montažo.Objavil: Matej, dne: 05.02.2020
Kulturni praznik v Ambrusu

Lepo vabljeni na dogodke ob kulturnem prazniku.
Še posebej nas veseli, da bo naše društvo zelo aktivno in prisotno ob tem našem največjem kulturnem prazniku.
Več podrobnosti v prihajajočih dnevih.

Vabljeni!


Objavil: Matej, dne: 02.02.2020
Obvestilo izvršnega odbora vsem članom KD Ambrus
Letošnje leto je v KD Ambrus volilno leto.  Na skupščini , ki bo potekala 29. 2. 2020, bodo potekale volitve. Izvolili bomo nov izvršni in nadzorni odbor ter častno razsodišče. 

Izvršni odbor je pričel z evidentiranjem predlogov za vse organe KD Ambrus, zato pozivamo vse člane, da podajo  predloge za imenovanje v organe društva. Vsak član ima pravico imenovati sebe ali koga drugega.

Svoje predloge lahko posredujete tajnici društva Alenki Mohorčič na elektronski naslov alenka.godec2@gmail.com

Izvršni odbor KD Ambrus
Predsednica: Maja Tratar


Objavil: Matej, dne: 29.01.2020
Poletne delavnice 2019
Mladinska skupina Kulturnega društva Ambrus je tudi letos pripravila Poletne delavnice in varstvo za otroke, ki so potekale od 8. do 12. julija. Ponovno so se odvijale pri lovski koči Ratenca, ki je tako zaen teden postala drugi dom za kar 67 otrok in 21 animatorjev.

Ponedeljek je bil spoznavno obarvan. Ker so bile tema letošnjih delavnic živali, so bila z njimi povezana tudi imena skupin, v katere so bili razdeljeni otroci: Vesele bibe, Veseli kužki, Smrdljivi dihurji, Požrešne želve, Zdravi komarji in Mrtvi polhi. Imena so si otroci seveda izbrali sami, okoli njih pa si je vsaka skupina izmislila tudi zgodbo, jo izdelala na plakatu in popoldne predstavila ostalim.Nastale so zares izvirne zgodbice, ki so poslušalce vsekakor pritegnile.

Skozi teden so otroci obiskali različne delavice. Na ustvarjalni delavnici so izdelovali slike iz semen in naravnih materialov, na glasbeni so spoznali inštrument violončelo ter prepevali ob spremljavi kitare. Mlajši otroci so uživali na plesni delavnici, starejši pa so se preizkusili v vlogi novinarjev ter sestavili besedila za knjigico vtisov. Na kuharski so starejši pripravili kosilo – odlične tortilje –, mlajši pa slastne sladice, s katerimi so zadnji dan razveselili starše. Na lutkovni so ustvarjali živali iz papirja, kartona in različnih dodatkov, na delavnici gozdno potovanje pa so spoznavali sledi živali in drevesa.

V prilogi se nahaj tudi brošura delavnic v kateri najdete slike ter opise tematskih sklopov.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 21.01.2020
Glasbena skupina Amabile


Objavil: Matej, dne: 21.11.2019