• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Vikend delavnica z glino za otroke in odrasle
Kulturno društvo Ambrus
in
Marjeta Baša, unikatna oblikovalka
Vas prijazno vabita k vpisu na VIKEND DELAVNICO z glino ZA OTROKE IN ODRASLE

Vikend delavnico bomo organizirali v likovni učilnici kulturnega doma v Ambrusu, v soboto, 29.10, in v nedeljo, 30.10.2022, od 10. do 12. ure.

Izdelovali bomo glinene angelčke, ki jih nameravamo uporabiti za obdaritev starejših za novo leto.
Udeležba je brezplačna, ker bo stroške delavnice krilo društvo in Krajevna skupnost Ambrus.
Zaradi samega načina dela je število udeležencev omejeno, zato se je na delavnico potrebno prijaviti

na tel. 041/938-558 ali na e-mail: marjeta.basa@gmail.com
Ves potreben material dobite na sami delavnici. Predznanje ni potrebno.

Vabljeni k vpisu.

Objavil: Matej, dne: 19.10.2022
Poletne delavnice in varstvo otrok v Ambrusu skupaj s čebelami
Mladinska skupina Kulturnega društva Ambrus že od leta 2014 pripravlja Poletne delavnice in varstvo otrok. Ponovno smo se zbrali številni prostovoljci, ki želimo otrokom omogočiti prijeten počitniški teden, zapolnjen z raznolikimi dejavnostmi. Trudimo se, da otrokom pokažemo, kako se lahko zabavajo v naravi ter ustvarjajo s predmeti in materialom, ki jim je na voljo.
Da smo otrokom omogočili nepozaben teden, so zahvale deležni vsi animatorji, ki so s svojim trudom in dobro voljo razveseljevali in animirali otroke. Na letošnje Poletne delavnice je prišlo 57 otrok, zanje pa je skrbelo 20 animatorjev. Zahvaljujemo se Branetu Muhiču, ki nam je odstopil čudovit prostor v objemu narave.
Št’cnarjev ranč je za en teden postal naš drugi dom, kjer smo spoznali nove prijatelje, se veliko novega naučili in se predvsem zelo zabavali. Naš počitniški teden so obogatili številni gostje. V sredo sta nas obiskali voditeljici skupine Ustvarjalne polonice, Beti Hočevar in Katarina Hrovat. Skozi ustvarjanje smo se naučili, da lahko iz materialov, ki na prvi pogled ne izgledajo več uporabni, nastanejo čudoviti izdelki.
Prav tako smo v sredo obiskali domačega čebelarja Antona Hočevarja. Zahvaljujemo se mu za izjemno predstavitev čebelarstva, otrokom pa so se v spomin gotovo vtisnili tudi slastni medenjaki, s katerimi nas je postregel. V četrtek sta nas obiskala policista Policijske postaje Grosuplje. Njun obisk je nekatere zelo presenetil. Ali mislite, da so se nagajivi otroci kaj prestrašili? Policista sta pojasnila, da sta tukaj, da nam predstavita svoj poklic in vzdušje je bilo takoj bolj sproščeno. Po predstavitvi smo lahko pomerili tudi policijsko opremo ali pa se dali vkleniti v lisice. Ta izkušnja je bila za otroke zelo zanimiva. Najlepša hvala policistoma za obisk.
Letos smo se na izlet odpravili v Hišo Kranjske čebele v Višnji Gori. Najlepša hvala za topel sprejem ter čudovito in zanimivo predstavitev čebelarstva. Za otroke je bila to prav posebna izkušnja, ki jim je prinesla veliko novega znanja. Teden je hitro minil, bil je poln zabave, ustvarjanja in otroškega smeha. Mi že komaj
čakamo, da se vidimo naslednje leto.
Animatorji KD AmbrusObjavil: Matej, dne: 14.09.2022
V Ambrusu praznovali krajevni praznik
24. junija je v Ambrusu, na igrišču poleg šole, potekala kulturna prireditev, s katero so krajani Ambrusa in okoliških vasi proslavili krajevni praznik, in se obenem spominjali dne, ko je Slovenija postala samostojna država. Že vse od osamosvojitve leta 1991, se krajani Ambrusa vsako leto zberejo na predvečer dneva državnosti. Skupaj se spominjajo dne, ko je Slovenija stopila na pot samostojnosti in smo Slovenci dokazali, da nam je resnično mar za svojo domovino. Tudi letos ni bilo nič drugače.Prireditev je organizirala Krajevna skupnost Ambrus v sodelovanju s kulturnim, gasilskim in turističnim društvom, ki delujejo v kraju. Dogodek sta vodili Maša Žnidaršič in Tanja Škufca, s svojim nastopom pa so ga obogatili Moški pevski zbor Ambrus, Plesna skupina in Benjamin Miklič, ki je zaigral na harmoniko. Prisotne sta nagovorila tudi župan Občine Ivančna Gorica, gospod Dušan Strnad in predstavnik Krajevne skupnosti Ambrus, gospod Florjan Perko. Obiskovalci so si lahko na igrišču ogledali razstavo slik, ki so nastale na likovni delavnici z naslovom Fasada, posvečeni Plečnikovemu letu. Po končani kulturni prireditvi je sledila še tradicionalna pogostitev z golažem, ki so ga pripravili kuharji iz Ambrusa. Praznični večer je priložnost, da se krajani Ambrusa skupaj poveselijo in ohranjajo dolgoletno tradicijo. S tem dokazujejo, koliko jim pomenijo domači kraj, lepa beseda, slovenska pesem in naša domovina. Naj bo takih priložnosti čim več.

Objavil: Matej, dne: 17.07.2022
Poletne delavnice 2022
Letošnje delavnice bodo potekale v tednu med 25. in 29. julijem. Projekt se bo odvijal v Ambrusu (v okolici kulturnega doma in na Štˈcnarjevem ranču). Namenjen je otrokom od 4. do 14. leta starosti.  

Ustvarjanje, ples, petje, igranje, druženje s prijatelji ... Vse to in še več nas čaka na Poletnih delavnicah. Upamo, da se nam pridružite. Delavnice se bodo pričele ob 8.30 z jutranjo telovadbo in končale ob 15.00. Pred delavnicami in po njih bo organizirano tudi varstvo za otroke, ki ga potrebujejo. Otroci bodo vsak dan dobili malico in kosilo, udeleženci jutranjega varstva pa tudi zajtrk. Delavnice so brezplačne, dobrodošli so prostovoljni prispevki.

Projekt bomo izvedli ob upoštevanju ukrepov in priporočil NIJZ-ja za preprečevanje širjenja okužb z novim koronavirusom. Vse dejavnosti bomo poskušali izpeljati na prostem (v primeru dežja bodo potekale v kulturnem domu).

Otroke lahko prijavite tako, da natisnete prijavnico, ki jo najdete na spletni strani KD Ambrus (http://www.kd-ambrus.si), jo izpolnite, skenirate ali fotografirate in jo pošljete na elektronski naslov poletne.delavnice.ambrus@gmail.com. Prijave zbiramo do 18. julija, vendar s prijavami ne odlašajte, saj bomo na delavnice sprejeli največ 60 otrok. Za dodatne informacije lahko kontaktirate Tejo Bavdek na telefonsko številko 041 808 739.

Se vidimo!

Objavil: Matej, dne: 16.05.2022
Likovna delavnica za otroke in odrasle
KULTURNO DRUŠTVO AMBRUS,
www.kd-ambrus.si
in
Pavla Jakopič, slikarka

Vas v tednu ljubiteljske kulture prijazno vabita k vpisu
na LIKOVNO DELAVNICO ZA OTROKE IN ODRASLE

Likovno delavnico z naslovom »FASADA« bomo organizirali v likovni učilnici Kulturnega doma Ambrus v soboto, 21. maja 2022 od 9. do 12. ure.
Slikalo se bo z akvareli na trdo podlago.
Udeležba je brezplačna, vendar se je na delavnico potrebno prijaviti na tel. 031 274 914 ali na e-mail: jakopicpavla @gmail.com
Ves potreben material dobite na sami delavnici.

Vabljeni k vpisu.


Objavil: Matej, dne: 16.05.2022