• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Družinska ustvarjalnica
Lepo vabljeni na družinsko ustvarjalnico Skupaj zmoremo več v soboto, 17. maja, od 10.00 do 12.00.

Otroci bodo v tednu družine skupaj s starši ustvarjali z glino. S tem projektom želimo, da bi starši in otroci prostore umetnosti prepoznali kot prostore kakovostnega in predvsem skupnega preživljanja prostega časa.

Po pripovedovanju dedkov, babic, očijev in mamic, bomo poustvarili igrače, s katerimi so se nekoč igrali otroci. Tematika se navezuje na tematiko evropske kulturne dediščine.

Prispevek na udeleženca je 1€. Predhodna prijava ni potrebna. Ustvarjalnico bo vodila Marjeta Baša, unikatna oblikovalka.


Objavil: Matej, dne: 02.04.2014
Ponovitev - Rože v puščavi
KD Ambrus vas v petek, 28. 2. 2014, ob 20h vabi na ogled ponovitve sodobne mladinske drame v kulturnem domu Ambrus.


Objavil: Matej, dne: 23.02.2014
Knjižnica
KD Ambrus Vas v soboto, 8. 2. 2014, ob 19:00 vabi na večer kulture in odprtje naše male knjižnice v kulturnem domu Ambrus.

Lepo vabljeni!

Objavil: Matej, dne: 04.02.2014
Rože v puščavi
Za otroško skupino so na ambruški oder stopili tudi mladinci, in sicer v soboto, 11. januarja, in zopet do zadnjega kotička napolnili dvorano kulturnega doma. Sodobna mladinska drama v treh dejanjih Rože v puščavi, avtorja D. M. Larsona, je precej zahtevna predstava, ki pa je bila zares odlično predstavljena s strani mladih ambruških igralcev, med katerimi je bilo kar nekaj takih, ki so celo prvič stali na gledališkem odru, prav za vse pa je bila novost sodelovati v uprizoritvi drame.
Zgodba govori o mladih dekletih, ki vsaka s svojo preteklostjo pristanejo v domu v puščavi, za katerega skrbita zakonca, ki pa se prav tako soočata z marsikaterimi problemi. Različni karakterji, težka otroštva in življenje pod isto streho prinaša številne konflikte, razočaranja, pa tudi veselje, upanje in nova prijateljstva.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 15.01.2014
Škrat Kuzma dobi nagrado
Ravno eno leto je okoli, odkar so najmlajši nazadnje stali na velikem ambruškem odru; takrat z uspešno otroško igro Koga se strah boji. V nedeljo, 22. decembra, pa so zopet zavzeli oder s premiero otroške gledališke enodejanke Škrat Kuzma dobi nagrado.
Zgodba avtorice Svetlane Makarovič nam na preprost način prikaže, kako je nagajivost lahko prisrčna in nedolžna, lahko pa gre preko meja in koga tudi rani. Kot je bilo zapisano na vabilu, se škratje, ki so med seboj v nenehnem tekmovanju za najboljšo škratovščino, enkrat mesečno dobivajo in hvalijo s svojimi dosežki. Na koncu si celo podarijo nagrado, ki jo za novembrsko škratovščino dobi Gozdni škrat Kuzma. Vsem pa njihove vragolije niso po godu. Je Kuzma obdržal nagrado ali se je tudi z njim kdo poigral? Domače občinstvo je že izvedelo in bilo nad samo predstavo navdušeno. Mladi igralci pa skupaj z režiserkama upajo na še kakšno gostovanje, kjer bi svoje gledališke sposobnosti pokazali tudi izven domačega kraja.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 15.01.2014