• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Ambruški božični koncert z Alojzijem Grozdetom
Ambruški pevci smo 4. januarja priredili že tradicionalni božični koncert. Sodelovali so vsi domači zbori, Mešani in Moški pevski zbor, oba pod vodstvom Cirila Hočevarja ter Otroški pevski zbor pod vodstvom Monike Hočevar. Za instrumentalno spremljavo petja je poskrbel Žiga Jernejčič.
Medse smo letos povabili tudi Mešani pevski zbor Župnije Šmihel, ki se nam je predstavil s štirimi božičnimi pesmimi in navdušil z mlado zasedbo ter odlično izvedbo pod vodstvom Aleša Rojca. Koncert so lepo popestrili tudi mladi ambruški glasbeniki. Jan Hrovat nam je zaigral dve orgelski skladbi, sestri Manca in Monika Hočevar pa sta izvedli znano Cohenovo skladbo, Hallelujah. Njuno ubrano petje je še posebej lepo pobožalo naša srca.


Med glasbo smo poslušali besede blaženega mučenca Alojzija Grozdeta. Na novega leta dan je minilo 71 let, kar se je devetnajstletni Grozde mudil v Ambrusu, obiskal našo cerkev in istega dne tudi umrl. V svojem kratkem življenju je nekaj svojih najlepših verzov posvetil ravno Božiču in gotovo ni naključje, da je bila božična tudi njegova zadnja objavljena pesem.

Prav blizu je sveti večer,
čeprav ni nikjer še snega,
čeprav ni še konca vojska,
čeprav je še v srcih nemir.

Umijem si mlado srce
in z biseri ga okrasim,
z ljubeznijo ga prenovim-
glej Detece božje že gre!

Zvoki božičnih pesmi in njegova poezija so nas popeljali v božične dni ter v nas prebudili toplino svetega večera.
Polona Hrovat