• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Glasbena skupina Amabile na noge spravila celo ambruško dvorano
V soboto, 21. 10. 2017, smo bili v Ambrusu deležni izjemnega glasbenega dogodka – drugega samostojnega koncerta Glasbene skupine Amabile, ki deluje znotraj Kulturnega društva Ambrus. Dekleta so v dvorano domačega kulturnega doma privabila številne obiskovalce od blizu in daleč ter s svojim nastopom ponovno navdušila prav vse.Amabile je glasbeni izraz, ki pomeni ljubeznivo, nežno ter prijetno podajanje glasbe. Najbrž ni naključje, da je prav ta izraz dal ime zasedbi štirih mladih in nadarjenih deklet, ki sestavljajo Glasbeno skupino Amabile. Doživeta interpretacija pesmi, ki poslušalce vsakič znova nežno zanese v nek drug prostor in čas, je namreč tisto, kar odlikuje sestri Manco in Moniko Hočevar iz Ambrusa ter sestri Niko in Polono Škoda iz Zagradca. Vsaka od jih je odlična glasbenica, vendar jih to, da ustvarjajo skupaj, dela še močnejše in prepričljivejše. Dekleta srčno rada prepevajo, svoje pesmi pa rada popestrijo tudi z igranjem na različne inštrumente – violončelo, kitaro, klavir, prečno flavto, violino in kahon. Umetnice, ki v sedanji zasedbi delujejo šele drugo leto, a postajajo vse bolj prepoznavne, tako znotraj naše občine kot tudi izven nje, povezujeta velika ljubezen do glasbe in pristno prijateljstvo. Oboje je moč čutiti na vsakem njihovem nastopu in tistega jesenskega večera ni bilo nič drugače.
Na svojem drugem samostojnem koncertu v Ambrusu, ki so ga čez teden dni ponovile tudi v Žužemberku, so se nam članice Glasbene skupine Amabile predstavila s trinajstimi pesmimi, za katere je večino priredb napisala kar Monika Hočevar. Vsem dobro znane slovenske in tuje pesmi so v dovršeni izvedbi nadarjenih mladenk, ki so jim dodale lasten pečat, zvenele odlično. Dekleta so se z izbranimi, srčno zapetimi pesmimi, mladostno energijo in navdušejem ter pomenljivimi besedami, s katerimi so povezovala koncert, dotaknila vseh obiskovalcev in nas spravila na noge. Ponovno so nam pripravila nepozaben večer, ki je bil pravzaprav ena sama ljubezen in veselje do življenja. Večer, v katerem so nam podarila največ, kar lahko – del sebe. In sicer tako, kot sama najbolje znajo in je ljudem najbližje – skozi glasbo.

Špela Zupančič, KD Ambrus
(foto: Aleksander Bonifer)


Objavil: , dne: 11.12.2017
Pravljični večer


Objavil: , dne: 29.10.2017
AMABILE - 2. samostojni koncert


Objavil: , dne: 05.10.2017
Razpis: otroški EX-tempore keramike Ambrus 2017
Razpis 7. OTROŠKEGA EX-TEMPORA KERAMIKE AMBRUS 2017,
z naslovom
»MOZAIK SMO VSI MI«

KDAJ:  sobota, 21. oktober in nedelja, 22. oktober 2017, od 9. do 13. ure
KJE: Kulturni dom Ambrus

ŠTEVILO UDELEŽENCEV: ni omejeno. Na projektu lahko sodelujejo otroci od 5. do 18. leta starosti. Če bo prijavljenih več otrok, bomo zagotovili dodatne mentorje.

OBRAZLOŽITEV TEME: Izdelovali bomo glinene plošče z odtisi rok, ki jih bomo kasneje umestili v prostor v središču Ambrusa.

PRIJAVNINA:
  Prispevek na posameznika za udeležbo na EX-temporu keramike  je 10,00 EUR.
Plačilo je možno:
-    na račun društva: KD Ambrus, Ambrus 56, 1303 Zagradec, T.R. 02041-0013578059 NLB Ivančna Gorica, , sklic: EX-tempore 2017 ali
-    ob samem prihodu na EX-tempore.

Podrobnosti razpisa, programa in prijavnica se nahajajo v priponki.Objavil: , dne: 03.10.2017
Komedija: Sluga dveh gospodarjev
Gledališka skupina Drzne in lepi vas vabi na komedijo: Sluga dveh gospodarjev.

v nedeljo, 8. 10. 2017, ob 18. uri,
v Kulturnem domu Ambrus.

Po zaroki med hčerko skopuškega trgovca Pantaloneja in sinom dr. Lombardija razburka mirno življenje vrnitev njenega nekdanjega zaročenca in njegovega sluge Truffaldina.
Nekdanji zaročenec je le v moškega preoblečena Beatrice, ki želi po bratovi smrti izterjati denar, zviti, večno lačni sluga pa izkoristi situacijo in začne na skrivaj služiti tudi Torinčanu Florindu Aretusiju, ki se pred roko pravice in v iskanju ljubljene Beatrice zateče v Benetke.
Truffaldino nekaj časa uspešno streže obema gospodarjema, ki celo prenočujeta v isti krčmi...dokler Truffaldino ne začne delati napak, zaradi katerih postane zabavno ...

Režija: Aleksander Bako
Igrajo:
TRUFALDINO: Žan Pajk
BRIGELA: Katja Lampret
ROSAURA: Lucija Žerovnik
LOMBARDI: Klemen Ceglar
BEATRICE: Nina Hauptman
SILVIO: Urh Pirc
FLORINDO: Miha Rogelj
PANTALONE: Peter B. Šekoranja
SMERALDINA: Neža Kralj
LUČ in VIDEO: Robert Dragan, Aleš Tomažin
GLASBENA SPREMLJAVA: Tina Žerovnik

PREVOD: Vesna CelarcObjavil: , dne: 03.10.2017