• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Razstava keramike v Ambrusu
Sobotni večer, 16. marca 2013. Ob 19. uri smo se v likovni sobi kulturnega doma Ambrus množično zbrali na OTVORITVI RAZSTAVE KERAMIKE.

Razstava je tokrat sestavljena iz dveh delov: združuje letno razstavo keramike, katere dela so bila ustvarjena na ustvarjalnih delavnicah z glino v sezoni 2012/13, ter razstavo del, ki so nastala 20. in 21. oktobra 2012 na 3. otroškem EX-temporu keramike v Ambrusu, pod mentorskim vodstvom Marjete Baša, kiparke in unikatne oblikovalke.
V kratkem kulturnem programu je za glasbeno spremljavo poskrbela Špela Zupančič iz Ambrusa, članica Glasbene šole Grosuplje. Strokovno oceno razstave je podala predstavnica JSKD Ivančna Gorica, Simona Zorko, univ. dipl. sociologinja kulture in prof. umetnostne zgodovine.
Razstavljena dela bodo na ogled do vključno 24. junija 2013, pred in po vsaki prireditvi v Kulturnem domu Ambrus ali po dogovoru na tel.: 041 938 558, med 8. in 19. uro.

Objavil: Matej, dne: 09.04.2013
Vabilo
Kulturno društvo Ambrus vas 16. 3. 2013 ob 19:00 vabi na otvoritev razstave keramike s kratkim kulturnim programom v likovni učilnici kulturnega doma Ambrus. Hkrati vas po zaključku otvoritve razstave ob 19:30 vabi na literarni večer z naslovom Pogovor o knjigi.

Več si lahko preberete v pripetem dokumentu.

Lepo vabljeni!

Objavil: Matej, dne: 12.03.2013
V Ambrusu smo imeli božič po božiču
V Ambruški dolini smo si ob koncu božične dobe privoščili glasbeno poslastico. V tem zasneženem, mrzlem, tihem in mirnem januarju ni bilo težko ustvariti pravega vzdušja za božični koncert. Koncert je bil v nedeljo, 20. januarja. V cerkvi sv. Jerneja so nastopili vsi domači zbori, Mešani, Moški in Otroški pevski zbor. Vsak zbor se je predstavil z dvema božičnima pesmima.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 20.02.2013
Kje je meja
Kultrumo društvo Ambrus v sodelovanju z Kulturnim društvom Tuhinj, to soboto, 23.2.2013 ob 19.00 uri, vabi na predstavo v Ambrus.

Kulturno društvo Tuhinj je bilo ustanovljeno leta 1952 in je lansko leto praznovalo 60 letnico obstoja. Amaterska dramska skupina vsako leto pripravi premiero gledališke predstave, s katero gostuje po krajih širom Slovenije. Večkrat pa v goste povabi tudi druga amaterska gledališča kakor tudi profesionalne predstave. Tako je leta 2010 v Kulturni dvorani na Lazah gostovala Slovenska amaterska gledališka skupina iz Buenos Airesa v Argentini. S strani vodstva gostujoče skupine je prišlo povabilo, da v prihodnosti gostovanje vrnemo. Zadnja leta je zorela ideja o izvedbi projekta gostovanja preko luže. V letu 2012 smo prejeli tudi uradno povabilo Društva Zedinjena Slovenija iz Argentine in se odločili, da povabilo sprejmemo. Z veseloigro KJE JEMEJA s pesmijo ter plesom na gostovanje v Buenos Aires in okolico odpotujemo v avgustu tega leta.

Enodejanko »Kje je meja« je napisal Josip Ogrinec, s spremljevalnimi teksti (pesmimi) pa kasneje dopolnil Marijan Belina. Dogajanje je postavljeno ob mejo med domačiji sosedov Križa in Kraža. Na hudomušen način predstavlja značilno slovensko pravdarsko strast za ped zemlje, aktualno še danes čeprav je igra nastala že leta 1876.

 Veseloigra s pesmijo in plesom

KJE JE MEJA

sobota 23.2. 2013 ob 19.00

v kulturnem domu Ambrus

Vabljeni!


Objavil: Matej, dne: 20.02.2013
Sankanje 2013
Po obilici snega je v nedeljo, 10. februarja, tudi v Ambrusu prišlo na vrsto sankanje za otroke, mladino in mlade po srcu. Sankanja v organizaciji PGD in ŠD Ambrus, se je udeležilo lepo število krajanov, ki so sončno nedeljsko popoldne preživeli na bližnjem hribu pri Izaku. Najzanimivejše spuste si lahko pogledate spodaj.Objavil: Matej, dne: 20.02.2013