• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Koncert tria Motive odpade
Zaradi poškodbe je jutrišnji koncert tria Motive v kulturnem domu Ambrus odpovedan. Ko bo znan nov termin kocerta bo obvestilo ponovno objavljeno na naši spletni strani.

Objavil: Matej, dne: 11.10.2013
Otroški EX-Tempore keramike
Letošnje leto je mednarodno leto sodelovanja v skrbi za vodo. Zato vas s posebnim veseljem vabimo, da se prijavite na razpis

4. OTROŠKEGA EX-TEMPORA KERAMIKE AMBRUS 2013,
z naslovom
»VODA – MOJA PRIJATELJICA«

KDAJ:sobota, 19. oktober in nedelja, 20. oktober 2013, od 9. do 13. ure

KJE: Kulturni dom Ambrus

ŠTEVILO UDELEŽENCEV:    ni omejeno. Na projektu lahko sodelujejo otroci od 5. do 18. leta starosti. Če bo prijavljenih več otrok, bomo zagotovili dodatne mentorje.

OBRAZLOŽITEV TEME
:    Že naslov teme nam daje izhodišča za delo. Brez vode ne bi bilo življenja na zemlji, a v vsakdanjem življenju na to s svojim nepremišljenim ravnanjem očitno na vsakem koraku pozabljamo. Otroci bodo lahko glede na svoje zmožnosti ustvarjali na temo vode.

PRIJAVNINA:    Prispevek na posameznika za udeležbo na EX-temporu keramike  je 10,00 EUR.
Otroci iz oddaljenih krajev imajo možnost prenočitve v Ambrusu (za sobotne popoldanske aktivnosti, hrano in nočitev se plača dodatnih 15,00 EUR/osebo).
Plačilo je možno:
-    na račun društva: KD Ambrus, Ambrus 56, 1303 Zagradec, T.R. 02041-0013578059 NLB Ivančna Gorica, , sklic: EX-tempore 2012 ali
-    ob samem prihodu na EX-tempore.

LIKOVNI  MATERIAL IN IZVEDBA:    Glina. Dovoljene so vse tehnike ročnega oblikovanja gline (valjanje, kačice, oblikovanje iz polnega volumna, odtiskovanje v glino…)

ZAGOTOVITEV POGOJEV ZA DELO:    organizator EX-tempora zagotovi malico, glino in vse delovne pripomočke, mentorje, sušenje in peko izdelkov, pripravo in izvedbo razstave (kar je všteto v prijavnino). Udeleženci poskrbijo za primerno obleko in prevoz.

STROKOVNO VODSTVO: Marjeta Baša – samostojna kulturna delavka

Prijavnico in podroben program najdete v priponki.


Objavil: Matej, dne: 04.10.2013
Ambrusu tretje mesto med vaškimi jedri
V ponedeljek je Turistična zveza Slovenije razglasila rezultate letošnjega ocenjevanja mest, krajev, kampov in mladinskih prenočišč v sklopu natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Na predlog Občinske turistične zveze in Občine Ivančna Gorica se je letos v kategoriji najlepših vaških jeder potegoval tudi Ambrus in zasedel odlično tretje mesto. Več si lahko preberete na občinski spletni strani.

(Občina Ivančna Gorica)

Objavil: Matej, dne: 24.09.2013
Ustvarjalne delavnice
S 1. oktobrom 2013 se začenja nova sezona USTVARJALNIH  DELAVNIC Z GLINO.

Namenjene so odraslim vseh generacij in ne zahtevajo predznanja. Že 8. leto bodo potekale 4-krat mesečno po 2 uri, v zgornjih prostorih Kulturnega doma v Ambrusu, od oktobra do junija. Sezono bomo zaključili s skupinsko razstavo. Število udeležencev je omejeno. 

Prijave so možne pri mentorici, Marjeti Baša (kiparki in unikatni oblikovalki)  na tel. 041/938-558 ali e-mail: marjeta.basa@gmail.com.

Več si lahko preberete v priponki.

Objavil: Matej, dne: 19.09.2013
Vabilo
Krajevna skupnost Ambrus in kulturno društvo, vas v sodelovanju z drugimi društvi tudi letos vabimo na krajšo kulturno slovesnost, ki se bo odvijala na predvečer in v počastitev državnega in krajevnega praznika, to je v ponedeljek, 24.06.2013, na igrišču v Ambrusu.

Od 18.00 ure dalje bo v prostorih Kulturnega doma Ambrus na ogled razstava keramike, ki so jo v sezoni 2012/2013 izdelali udeleženci ustvarjalnih delavnic z glino, pod vodstvom Marjete Baša, kiparke in unikatne oblikovalke. Razstava bo na ogled do pričetka slovesnosti.

Skozi uradni del slovesnosti, ki se bo pričel ob 20.30 uri, vas bodo tudi tokrat popeljali različni kulturni ustvarjalci, ki vam bodo s svojim znanjem in dobro voljo poskušali ustvariti prijeten in sproščen večer.

Znotraj kulturnega programa bo pozornost namenjena tudi kratki predstavitvi projekta izdelave in postavitve brunarice, ki so se ga z neizmerno zagnanostjo lotili člani športnega društva Ambrus.

Prireditev se bo zaključila s tradicionalnim golažem, tokrat že 23. leto zapored, kjer se boste lahko veselili še dolgo v noč, ter ohranjali in bogatili obstoječe prijateljske vezi in tkali nove.

Lepo vabljeni.

Objavil: Matej, dne: 17.06.2013