• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Ambrusu tretje mesto med vaškimi jedri
V ponedeljek je Turistična zveza Slovenije razglasila rezultate letošnjega ocenjevanja mest, krajev, kampov in mladinskih prenočišč v sklopu natečaja Moja dežela – lepa in gostoljubna. Na predlog Občinske turistične zveze in Občine Ivančna Gorica se je letos v kategoriji najlepših vaških jeder potegoval tudi Ambrus in zasedel odlično tretje mesto. Več si lahko preberete na občinski spletni strani.

(Občina Ivančna Gorica)

Objavil: Matej, dne: 24.09.2013
Ustvarjalne delavnice
S 1. oktobrom 2013 se začenja nova sezona USTVARJALNIH  DELAVNIC Z GLINO.

Namenjene so odraslim vseh generacij in ne zahtevajo predznanja. Že 8. leto bodo potekale 4-krat mesečno po 2 uri, v zgornjih prostorih Kulturnega doma v Ambrusu, od oktobra do junija. Sezono bomo zaključili s skupinsko razstavo. Število udeležencev je omejeno. 

Prijave so možne pri mentorici, Marjeti Baša (kiparki in unikatni oblikovalki)  na tel. 041/938-558 ali e-mail: marjeta.basa@gmail.com.

Več si lahko preberete v priponki.

Objavil: Matej, dne: 19.09.2013
Vabilo
Krajevna skupnost Ambrus in kulturno društvo, vas v sodelovanju z drugimi društvi tudi letos vabimo na krajšo kulturno slovesnost, ki se bo odvijala na predvečer in v počastitev državnega in krajevnega praznika, to je v ponedeljek, 24.06.2013, na igrišču v Ambrusu.

Od 18.00 ure dalje bo v prostorih Kulturnega doma Ambrus na ogled razstava keramike, ki so jo v sezoni 2012/2013 izdelali udeleženci ustvarjalnih delavnic z glino, pod vodstvom Marjete Baša, kiparke in unikatne oblikovalke. Razstava bo na ogled do pričetka slovesnosti.

Skozi uradni del slovesnosti, ki se bo pričel ob 20.30 uri, vas bodo tudi tokrat popeljali različni kulturni ustvarjalci, ki vam bodo s svojim znanjem in dobro voljo poskušali ustvariti prijeten in sproščen večer.

Znotraj kulturnega programa bo pozornost namenjena tudi kratki predstavitvi projekta izdelave in postavitve brunarice, ki so se ga z neizmerno zagnanostjo lotili člani športnega društva Ambrus.

Prireditev se bo zaključila s tradicionalnim golažem, tokrat že 23. leto zapored, kjer se boste lahko veselili še dolgo v noč, ter ohranjali in bogatili obstoječe prijateljske vezi in tkali nove.

Lepo vabljeni.

Objavil: Matej, dne: 17.06.2013
Družinska ustvarjalnica
Kulturno društvo Ambrus vas v soboto 18. maja, od 10. do 12. ure, vabi na družinsko ustvarjalno delavnico - skupaj zmoremo več. Podrobnosti se nahajajo v priponki.

Lepo vabljeni.

Objavil: Matej, dne: 05.05.2013
Ambruške čitalnice so se pričele s Cavazzo
Člani Literarne skupine Ambrus smo se na literarnem večeru, konec lanskega leta odločili, da bomo naredili nekaj novega na našem koncu.
Izpeljali smo bralno akcijo, ki je pritegnila tudi nekaj novih članov. Za branje smo izbrali knjigo slovenske pisateljice in publicistke Vesne Milek, z naslovom Cavazza. To je biografija legendarnega slovenskega igralca Borisa Cavazze, ki je to isto soboto prejel Viktorja za življenjsko delo. Knjiga je nekaj časa krožila med bralci, nato pa smo 16. marca priredili literarni večer, ki smo ga poimenovali Ambruške čitalnice. Ne pravijo zaman, da zgodba zaživi vsakič, ko jo nekdo prebere, saj je tisti večer med nami zaživela zgodba o Cavazzovem življenju, vsaj tisti deli, ki jih je delil z nami bralci v svoji biografiji. Zgodba je podana na tak način, da bralcu ne dovoli ostati ravnodušnemu.


Preberi celotno novico

Objavil: Matej, dne: 10.04.2013