• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Velikonočni sejem v Ambrusu
V nedeljo dopoldan, 17. aprila je na ploščadi župnišča v Ambrusu potekal že 3. velikonočni sejem. Kulturno društvo Ambrus nam je tako na cvetno nedeljo, teden pred veliko nočjo, tudi tokrat pričaralo pravo velikonočno vzdušje.


Tudi letos se je na sejmu predstavilo več kot 10 rokodelcev in izdelovalcev domače in umetnostne obrti. S svojimi izdelki so se predstavili tako domači rokodelci kot gostje iz okoliških krajev. Za ogled in nakup so bili med drugim na voljo doma izvezeni prtički, pletene košare, slike, različni bio izdelki, sir, med in medica, velikonočne voščilnice otrok OŠ Ambrus in glineni izdelki članov ustvarjalnih delavnic. Istočasno si je bilo v učni sobi župnišča moč ogledati razstavo velikonočnih jedi in keramike domačinke Marije Perko.

Velikonočnega sejma se je udeležilo lepo število krajanov, predvsem po obeh nedeljskih mašah. Sprehodu med razstavnimi izdelki in klepetu s prijatelji ob kozarčku medice, kave ali čaja ter pecivu, ki so ga spekle domače gospodinje, pa je bilo naklonjeno tudi prijetno spomladansko vreme. Sejma v Ambrusu se je tokrat udeležil tudi župan občine Ivančna Gorica gospod Dušan Strnad z družino.