• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Tudi letos tradicionalni ambruški golaž
Proslava ob 22. krajevnem in državnem prazniku se je tudi tokrat odvijala na predvečer državnega praznika, torej v nedeljo, 24. junija, na vaškem igrišču za šolo.

Že od 18. ure dalje si je bilo v prostorih osnovne šole Ambrus moč ogledati letno razstavo keramike udeležencev delavnic, ki jih vodi ga. Marjeta Baša. V uradni del slovesnoti pa so nas tokrat popeljali pevci Mešanega in Moškega pevskega zbora Ambrus. Na pomen in vrednost  omenjenih praznikov sta s svojim govorom spomnila predsednik Krajevne skupnosti Ambrus g. Ciril Šinkovec ter župan občine Ivančna Gorica g. Dušan Strnad. Seveda na prireditvi ni manjkalo plesa in glasbe; dekleta plesne šole Bolero so se predstavile s točko Man plan, zaplesali pa so tudi člani folklorne skupine iz Zagradca.


Za konec je sledila najzanimivejše točka večera, in sicer sodobna priredba Povodnega moža avtorja Andreja Rozmana – Roze, v sestavi ambruške mladine – Špela Hočevar v vlogi Urške, Renato Muhič v vlogi novodobnega povodnega moža, Alenka Godec kot bralka spremnega besedila in Marko Mirtič na kitari. Zares duhovita zgodba izbirčne Urške, ki na plesu spozna svojega princa na motorju, je bila prava popestritev letošnjega kulturnega programa, ki ga je premierno organizirala Melita Mersel Hočevar.

Lepo število obiskovalcev je na koncu seveda čakal tradicionalni in nepogrešljivi golaž in kot je bilo zapisano na vabilu, so bile dobra volja, prijateljske vezi in zabava vodilo k preostanku slavnostnega večera.