• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Vrnitev ambruških igralcev na veliki oder
Po 6 letih se je ambruška dramska skupina na oder vrnila v velikem slogu. Že premierni nastop 26. maja, je dvorano napolnil do zadnjega kotička, pravo presenečenje pa je bila za skupino ponovitev predstave čez teden dni, ko je bila dvorana še bolj polna in so morali celo improvizirati z dodatnimi klopmi.

Kot že rečeno, se je ambruška odrasla dramska skupina že nekaj časa pripravljala na vrnitev na oder, vendar je v zadnjih letih nastop uspelo pripraviti le mladinski skupini. V začetku letošnjega leta pa se je skupina vendarle zbrala ter začela tudi z vajami odlične burke v dveh dejanjih z naslovom Laži zdravnika avtorja Jake Štoke. Komedija, ki so jo ambruški igralci posebej priredili za lokalno občinstvo, je gledalce vseskozi spravljala v smeh ter sigurno nikogar ni pustila hladnega.


Zgodba burke se zaplete, ko glavna lika skujeta načrt in si z lažjo priskrbita dovolj denarja za vaško veselico, da lahko pozabita na skrbi in se prepustita zabavi. Ker pa ima laž kratke noge, tudi njiju kmalu ujamejo.

Komedijo je tokrat izbrala Maja Tratar, ki se je prvič tudi preizkusila v vlogi režije odrasle dramske skupine. Kot sama pravi, je iskala igro z več liki ter vlogami, ki bi bili blizu tako igralcem kot gledalcem. Kot se je izkazalo, je bila izbira več kot odlična. Tudi liki so bili igralcem pisani na kožo. V vlogi osrednjih dveh oseb sta se tako vživela že »stara mačka« ambruškega odra Robert Bradač in Sašo Tratar. Na odru pa so jima družbo delali Tatjana Hren, Anton Hrovat, Janez Godec, Sonja Bradač, Ivan Boben ter debitanta Klemen Hočevar in Renato Muhič, ki sta se odlično odrezala. Kot pravijo tudi sami, so z odzivi več kot zadovoljni ter v pričakovanju ponovitev. 

Za sceno so igralci s pomočjo Vinka Hrovata in Jerneja Perka bolj ali manj poskrbeli sami, pri izdelavi letakov, plakatov in ostale tiskovine, pa je na pomoč priskočila Erika Hrovat. Ker se dramska sezona počasi bliža koncu, bodo s ponovno uprizoritvijo doma in gostovanji počakali do jeseni, ko se bo skupina odpravila tudi po okoliških krajih.

KD Ambrus vas tako lepo vabi na jesenske ponovitve ter tudi predstave mladinske dramske skupine. Ambruški oder vsekakor tudi v prihodnje ne bo sameval.