• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Ivan Boben, ki je prejel Jurčičevo priznanje za podporo
Ivan Boben je član Kulturnega društva Ambrus že od samega začetka in je eden aktivnejših članov še danes. V začetkih delovanja društva še nismo imeli svojih prostorov in je bil Ivan Boben eden vidnejših podpornikov pri dejavnostih za pridobitev prostorov sedanjega kulturnega doma v Ambrusu.
Prostori so bili grajeni za druge namene in zato je bilo za njihovo ureditev potrebno veliko prostovoljnega dela in zagnanosti. Ivanu je v tistem času kulturni dom postal drugi dom. Od takrat je bil vedno prisoten na čistilnih, vzdrževalnih in delovnih akcijah. Da mu ni vseeno dokazuje tudi dejstvo, da je bil vrsto let tudi član izvršnega odbora društva.

Sodeloval je pri oblikovanju dramske skupine, ki je prve predstave pripravila na prostem. Pri predstavah na prostem je sodeloval kot igralec, kot glavni konstruktor postavitve odra in pri pripravi scene za uprizoritve na prostem. V Dramski skupini Ambrus je tako sodeloval v vseh predstavah. Kot igralec je sodeloval v predstavah: Zdravnik po sili, Skapenove zvijače, Sumljiva oseba, Afera pouhn kufer, Razvalina življenja, Mama je umrla dvakrat, Vdova Rošlinka in Laži zdravnika. V predstavi Niti tat ne more pošteno krasti je sodeloval pri konstrukciji scene. Igral je tudi v enem izmed najbolj uspešnih skečev dramske skupine z naslovom Dobre sosede, s katerim je skupina večkrat uspešno nastopila tako doma, kot tudi širom Slovenije. To je skeč, ki ga poznajo vse generacije igralcev in gledalcev. Aktivni član dramske skupine je še danes, igra v aktualni avtorski predstavi Bipolaren, ki je del Gledališkega abonmaja Ivančna Gorica.

Aktivno sodeluje z vsemi sekcijami društva in spremlja vse njihove aktivnosti. Je tudi dejaven član literarne skupine, v sklopu katere je sodeloval na večeru recitacij, na delavnici javnega nastopanja in pri čitalnicah, literarnih večerih vezanih na prebrana literarna dela.Skupaj s Kulturnim društvom Ambrus se je razvijal in rasel kot igralec in kot kulturnik. Vseh 25 let delovanja kulturnega društva je član, ki mu ni vseeno in mu kultura domačega kraja veliko pomeni. Koliko ljudi imate v svojem društvu, ki so vam vedno na razpolago, ki jih lahko pokličete kadarkoli? Mi imamo srečo, ker imamo Ivana. On je tisti, ki ga lahko pokličeš kadarkoli in je vedno pripravljen pomagati, sodelovati. Kulturniki lepšamo vsak dan našega kraja in Ivan ima pri tem veliko zaslug. On je, kot boben v simfoničnem orkestru, skoraj nikoli ni v prvi vrsti, a brez njega, je tudi najkrajša skladba težko izvedljiva. Naj zaključim tako pesniško, kot bi morda on sam, v kakšnem prijateljskem kulturniškem krogu, na večer, po uspešni kulturni prireditvi.....morda nismo vrhunski, smo pa srčni in to delamo radi in to je največja vrhunskost.