• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Nasvidenje nad zvezdami
V petek, 17. aprila 2009, ob 19. uri bo v kulturni dvorani v Ambrusu na sporedu predstava Nasvidenje nad zvezdami. Uprizorilo jo bo gledališče Petdopol iz Ivančne Gorice. Smeha in zabave ne bo manjkalo.

Komedija govori o učitelju petja, ki zahaja na grob svoje žene in tam spozna vdovo. Zapleteta se v pogovor, postaneta prijatelja in ... , kar seveda ni všeč vdovini tašči, še manj pa učiteljevim hčeram. Vzporedno se na pokopališču pletejo tudi druge romance. Vsak ima svoje hrepenenje in ga po svoje poskuša uresničiti. Enim ostane le steklenica in sanje, nekateri pa živijo v preteklosti in spominih.

Prisrčna komedija Toneta Partljiča, ki jo je na oder postavila režiserka Marjana Hočevar, uprizorilo pa jo bo gledališče Petdopol iz Ivančne Gorice, na humoren način razgalja hinavščino, dvoličnost, različne stereotipe, zapostavljenost obrobnih poklicev. Dogaja se na pokopališču, ki naj bi bil spokojen kraj, vendar je na njem podnevi in ponoči še kako živahno. Na njem se dogaja razno - od prepirov do zalezovanja žensk. Na pokopališču peti umrli ženi njeno najljubšo pesem naj ne bi bilo lepo, prepir pa je čisto sprejemljiv.

Predstava, ki traja 80 minut in je obogatena s številnim narečnimi dialogi, je več kot vredna ogleda. V njej igrajo: Janko Jelenčič, Irena Bivic, Sania H. Hočevar, Pia Porenta, Janko Rošelj, Žiga Žnidaršič, Branka Tomov, Cvetka Suknaič, Martin Tomažin, Štefka Rošelj, Marija Zaman, Uroš Strmec, z glasovi sodelujeta še Marjana in Gorazd Hočevar, tehnična ekipa pa sta Tilka Jelenčič in Vojteh Hočevar. Lepo vabljeni na dobro mero smeha in zabave!