• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Krajevni praznik
V torek, 24.06.08 na predvečer državnega in krajevnega praznika smo na ambruškem igrišču proslavljali. Letos so bili na praznovanje povabljeni tudi krajani krajevnih skupnosti Krka in Zagradec in veliko število se jih je odzvalo povabilu.

Dogajanje se je pričelo že v popoldanskih urah s kuho golaža in lončarsko razstavo pridnih tečajnikov pod vodstvom mentorice gospe Marjete Baša. V večernih urah je Kulturno društvo Ambrus priredilo pestro proslavo. Po govoru predsednika KS Ambrus Cirila Šinkovca in njegovem povzetku dogajanja v naših krajih, nas je nagovoril tudi župan gospod Jernej Lampret.  Predstavila so se nam posamezna ambruška društva. Prve so kar z gasilskim avtom prihitele članice gasilskega društva , ki so uprizorile tekmovalno suho vajo in simulacijo požara v kuhinji. Predstavil se nam je  naš mladi taekwondoist, (državni podprvak) Aleš Tekavčič iz Ambrusa. Pri njegovi predstavitvi so ga spremljali člani teakwondo kluba Kang Ivančna Gorica. Lovska družina Suha Krajna pa nas je prepričala, da poslanstvo lovcen ni samo lov živali, ampak še marsikaj drugega.

 

V gosteh smo imeli  mamo Manko iz Krke in Folklorno skupino Zagradec. Dogajanje so kot že mnogokrat popestrili tudi naši pevci, harmonikaši in plesalci.

 

Po proslavi smo se okrepčali z golažom.  Ko smo se dodobra najedli, so nam športniki pripravili športne igre. V vlečenju vrvi je ekipa z imenom 600kg  premagala vse ostale. Zabavali smo se dolgo v noč.

Naj se v imenu organizatorja celotne prireditve  KS Ambrus zahvalimo  vsem nastopajočim iz domačih društev, Barbari Jamnik iz Krke in seveda Folklorni skupini iz  Zagradca. Hvala tudi vsem obiskovalcem iz sosednjih krajevnih skupnosti in krajanom Ambrusa. Ponovno smo dokazali, da se radi družimo in skupno rešujemo naše težave.

 

 Celotno dogajanje pa si lahko ogledate tudi v galeriji