• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Božično-novoletno dogajanje v Ambrusu
Konec decembra se je v Ambrusu veliko dogajalo. Na božični dan se je odvijal božični bazar, v soboto, 29. 12. 2007, pa so se v Kulturnem domu Ambrus predstavili pevski zbori in mladi glasbeniki.

Božični bazar je potekal pred novim župniščem v Ambrusu. S svojimi izdelki so se na stojnicah predstavili udeleženci ustvarjalne delavnice. Razstavljali so posodo različnih velikosti, okraske narejene iz gline, sveče in še kaj bi se našlo. Obiskovalci so navdušeno kupovali njihove izdelke, o čemer so pričale izpraznjene stojnice. Za obiskovalce je bilo pripravljeno tudi kuhano vino, da so se lahko pogreli, in veliko domačih dobrot.

Da se je veliko dogajalo, pričajo tudi slike, ki si jih lahko ogledate v galeriji.
Zadnjo soboto v letu 2007 je bilo dogajanje v Ambrusu v znamenju petja in glasbe. Božično-novoletni koncert je odprl mešani pevski zbor Ambrus pod vodstvom Cirila Hočevarja s pesmijo Noč božična, sveta noč, na klavirju jih je spremljala Monika Hočevar. Zbor je kasneje odpel še pet pesmi, od tega dve s klavirsko spremljavo Tjaše Hočevar. Moški pevski zbor Ambrus se je predstavil s pesmimi Božji nam je rojen Sin, Pastirci, povejte nam in Spomin na zimski večer.

Večer pa ne bi bil popoln brez sodelovanja otrok, ki so zapeli pesmi Sveta noč in Nocoj se pa čuda godijo. Skupaj z mešanim pevskim zborom je otroški pevski zbor zapel tudi pesem Svetla zvezda skladatelja Franca Juvana. Da otroci niso le dobri pevci, so dokazali Manca Hočevar, Monika Hočevar, Tjaša Hočevar, Nika Miklavčič, Špela Zupančič in Nace Zupančič.

Prva izmed njih je na oder stopila Monika Hočevar, ki je na klavirju spremljala mešani pevski zbor. Sledila ji je Špela Zupančič, ki je odigrala Steibeltovo skladbo za klarinet Ples. Manca Hočevar je na flavti zaigrala italijansko ljudsko Santa Lucia. Dvorano so preplavili zvoki trobente, ko je na oder stopil Nace Zupančič, ki se je predstavil z Niehausovo skladbo Fanflairs. Občinstvo je uživalo tudi v klavirskem duetu Tjaše Hočevar in Nike Miklavčič, ki sta odigrali dve skladbi. Kot zadnja je na oder še enkrat stopila violončelistka Monika Hočevar, ki je odigrala van Goensovo skladbo Op. 12, No. 2, Scherzo.

V goste je prišel ženski pevski zbor Magdalene iz Grosuplja. Pod vodstvom zborovodje Emila Kovačeca so zapele štiri pesmi: Tiho, tiho sneži, Silvestrski poljub, Angelček varuh moj in Šopek narodnih pesmi.

Celoten program sta povezovala Alenka Godec in Žiga Hrovat, ki sta poskrbela za smeh v dvorani. Voditeljski par je bil zadolžen tudi za okrasitev novoletne jelke, ki je pričarala še posebej praznično vzdušje.

Na koncu je na oder stopila tudi predsednica Kulturnega društva Ambrus Martina Hrovat in se zahvalila vsem nastopajočim ter pohvalila ambruški podmladek. Posebno zahvalo pa je prejel hišnik Janez Godec, ki že vrsto let skrbi, da v kulturnem domu vse normalno poteka.

Dogajanje s koncerta si lahko ogledate tudi v galeriji