• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Jubilejni koncert Mešanega pevskega zbora Ambrus
V soboto, 22. decembra je Mešani pevski zbor Ambrus pripravil jubilejni koncert ob 10. obletnici delovanja zbora. Kot običajno so pevci in pevke v dvorano kulturnega doma v Ambrusu privabili zares številčno publiko, ki je zapolnila tudi zadnja stojišča v dvorani.

Koncert so ambruški pevci odprli s kratko predstavitvijo začetkov delovanja zbora, ko so se Moškemu pevskemu zboru počasi pridružile tudi žene in dekleta. Kot Mešani pevski zbor so se prvič predstavili v aprilu leta 2002. Trenutno zbor pod vodstvom Cirila Hočevarja šteje preko 30 pevk in pevcev, izmed katerih je bilo na koncertu kar nekaj takih, ki so za svoje delovanje v pevskih zborih prejeli priznanja za večletno pevsko udejstvovanje.


Pevski zbor je že v prvih letih delovanja požel velik uspeh, uspehov pa s tem ni bilo konec, saj so bili dve leti kasneje izbrani tudi na regijsko tekmovanje. Poleg številnih vaj ima zbor vsako leto veliko lepih in prijetnih nastopov. Redno pojejo pri cerkvenih slovesnostih v Ambrusu, saj prvenstveno delujejo kot župnijski zbor župnije Ambrus, predstavljajo pa se tudi v okoliških župnijah.

Za tokratni koncertni program je v celoti poskrbel ženski del zbora, prav tako je Polona Hrovat, kot ena izmed članic zbora, program duhovito pripeljala do slavnostnega zaključka večera, ko so se pevke in pevci od občinstva poslovili s prelepo Verdijevo skladbo Pesem sužnjev.

Kot gostje so na koncertu nastopili pevci KUD Fantje od fare iz Sodražice, s tremi pesmimi pa je nastopil tudi Moški pevski zbor Ambrus. Za njimi smo obiskovalci lahko prisluhnili Ženskemu pevskemu zboru Ambrus s pesmima Sijaj mi sončece in Zemlja pleše. Veliko navdušenja je v polni dvorani požel tudi Otroški pevski zbor pod vodstvom Monike Hočevar, s priredbo Le s teboj pevke Marte Zore. Prvič pa se nam je z avtorsko skladbo predstavila vsestranska glasbenica Monika Hočevar, s pesmijo Rad bi pomagal.

Kot vedno, je bilo tudi tokrat domače občinstvo navdušeno nad lepim programom ter ubranim petjem nastopajočih. Kot se spodobi za takšno praznovanje, pa je zabava po koncertu trajala še pozno v noč. Pevkam in pevcem Mešanega pevskega zbora Ambrus seveda iskrene čestitke ob lepem jubileju ter uspešno delo tudi v naprej.

Nekaj izsekov iz koncerta.