• An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
  • An Image Slideshow
Koga se strah boji?
Zgodbo o velikem Strahu, ki straši štiri gozdne prijatelje, so nam mladi igralci na ambruškem odru premierno zaigrali v nedeljo, 23. decembra. Gre za zgodbo o ponosni in samovšečni rački, ki skuša svojo prijateljico miško prepričati, da strahu ni. Pa vendar pred njim trepetajo vsi živalski prijatelji. Kaj kmalu pa tudi veliki Strah spozna moč pravega prijateljstva in medsebojnega zaupanja, saj se malim živalim ne upa približati, ko le-ti s pomočjo polžka končno le premagajo strah. Preprosta zgodba govori o strahu, ki ga vsak od nas nosi v sebi ter ga lahko premaga šele, ko si ga prizna in mu odkrito pogleda v oči.


Zgodbo Tatjane Kokalj in Jane Kolarič je za otroško dramsko skupino priredila Melita Mersel Hočevar, ki je skupaj z Alenko Godec igro tudi režirala. O izboru igre je Melita povedala, da je bila prava zato, ker je bila tehnično in tekstovno dovolj enostavna, da jo je lahko odigrala otroška dramska skupina, po drugi strani pa je nosila sporočilo, s katerim se je lahko poistovetil vsak izmed nas. "Skratka, bila je preprosta, igriva in srčna", zaključi Melita.

Ker je bila to Melitina in Alenkina prva samostojna režija igre, je bilo potrebnega kar nekaj dela in vaj, da so se z otroki uskladili in sprostili. Vendar kot pravi Melita, se pri delu z otroki lahko tudi ogromno naučiš, predvsem potrpežljivosti, biti moraš iskren, spontan in odprt, tako kot so otroci sami ter hkrati pustiti ustvarjalnosti prosto pot. Sama zgodba se odvija tudi s pomočjo glasbe, zato je bilo potrebnih več vaj tudi z Otroškim pevskim zborom Ambrus pod vodstvom Monike Hočevar, ki je sama uglasbila vsa besedila pesmi ter poskrbela za celotno zborovsko sodelovanje.

Čeprav je bila to premierna predstava tako za režijo, kot za večino otrok v igri, je bilo ambruško občinstvo navdušeno nad videnim. Kot pravi Melita, so otroci tako prisrčni, da ti mora biti igra enostavno všeč. Za piko na i pa so se po predstavi otroci lahko udeležili tudi ustvarjalne delavnice, na kateri so izdelali božično-novoletne voščilnice za starejše krajane in jim s tem polepšali prihajajoče praznične dni.

Koga se strah boji tudi na posnetku.